Εύσημα Χατζηδάκη στη διοίκηση του Κτηματολογίου

Εύσημα Χατζηδάκη στη διοίκηση του Κτηματολογίου

Την προηγούμενη Κυριακή γράψαμε για τα διλήμματα του Κτηματολογίου που θα αντιμετωπίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος όταν παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον Γιώργο Σταθάκη ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι, καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μη διαθέτουμε Κτηματολόγιο».

Μία μέρα αργότερα, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε την πρόοδο που υπήρξε στο Κτηματολόγιο και στους Δασικούς Χάρτες, για τους οποίους σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωσή τους με επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης αντιρρήσεων.

Με τη δήλωσή του αυτή, σε συνδυασμό με τη συνάντηση που είχε λίγα 24ωρα πριν με τη διοίκηση του Κτηματολογίου, ουσιαστικά ενέκρινε την παράταση της θητείας της, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, όπου –ουσιαστικά– θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής δηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες οπισθοδρόμησης του αναπτυξιακού οχήματος που λέγεται Κτηματολόγιο στο προηγούμενο ανεξέλεγκτο καθεστώς της ανώνυμης εταιρείας.

Παράλληλα, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πατηθεί το γκάζι, με το ίδιο όχημα και τους ίδιους οδηγούς που διόρισε το 2015 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον οποίο θα πρέπει να πιστωθεί και ο διορισμός της μόνης διακομματικής και διυπουργικής διοίκησης που πέρασε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εφόσον, βέβαια, παραμείνει.


Σχολιάστε εδώ