56ο Ράλλυ Αιγαίου…

56ο Ράλλυ Αιγαίου…

Με μπουνάτσα ολοκληρώθηκε η τελευταία ιστιοδρομία του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι ιστιοπλόοι έδειξαν την αξία και τις γνώσεις τους και σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, με το «Βullet – Encode» να περνάει πρώτο τη γραμμή τερματισμού, στο Σούνιο. Η αυλαία της διοργάνωσης θα « πέσει » αύριο με την Τελετή Απονομών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Στην τελευταία ιστιοδρομία από τη Μήλο μέχρι το Σούνιο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα «μπράτσα» όπου επικρατούσε ωραίο αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, μειώθηκε κατά πολύ η ένταση του ανέμου. Το πλήρωμα του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων « Pega » (κυβερνήτες Δημήτρης Σουβαλτζής – Θοδωρής Τσουλφάς), το οποίο είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στα « Performance » από την 5η κούρσα, τερμάτισε στην 3η θέση.

«Αυτή τη χρονιά ήταν μία ωραία στημένη διοργάνωση. Υπήρχε χρόνος παραμονής στα νησιά. Αγωνιστικά μας έκανε ωραίους καιρούς και έγιναν πολύ ωραίοι αγώνες. Οι βαθμολογικές πόρτες βοήθησαν για να βγει ένα πρωτάθλημα με έξι κούρσες. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κερδίσαμε κάτι που δεν ήταν εύκολο. Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει ο ανταγωνισμός ενώ εφέτος πήραν μέρος και πολλά νέα παιδιά», τόνισε ο καθηγητής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Θεοδωρής Τσουλφάς.

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκε το « Bullet – Encode » με 20 β.π. Με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη, το « 52άρι » κατέκτησε το έπαθλο Line Honours. Διέσχισε τα 368,67 ν.μ. σε 42:26.02 (καθαρό χρόνο) και πήρε το «νεοσύστατο» τρόπαιο.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία έχω στενοχωρηθεί γιατί δεν πήραμε την πρωτιά, από την άλλη, όμως, χαίρομαι γιατί νικητής ήταν η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου υπηρετώ, ενώ μέλη του πληρώματος υπήρξαν μαθητές μου », υπογράμμισε ο Δημήτρης Δεληγιάννης.

Φωτο: Νίκος Αλευρομύτης / 56ο Ράλλυ Αιγαίου / ΠΟΙΑΘ


Σχολιάστε εδώ