Ο Σαμαράς ζητάει εκδίκηση

Ο Σαμαράς ζητάει εκδίκηση

Κλίμα ρεβανσισμού καλλιεργεί ο Αντ. Σαμαράς, ενώ στελέχη προσκείμενα σ’ αυτόν προαναγγέλλουν «μπαράζ» διώξεων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια. Κάτι που –σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες– δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του Κυρ. Μητσοτάκη.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς… 2015, όταν με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας διέκοψαν εντελώς πρόωρα την πρωθυπουργική θητεία του και τον οδήγησαν στην έξοδο από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτοτε έτρεφε αισθήματα «άσβεστου μίσους» προς τον κ. Τσίπρα και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του «ορκιζόταν εκδίκηση». Το μίσος του βάθυνε κι άλλο μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπό­θεση με τη Novartis, μέσω της οποίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στόχο –όπως σημειώνεται– να τον σπιλώσει πολιτικά και να τον κρατήσει σε δικαστική ομηρία για τα επόμενα χρόνια. Κάτι που, όπως ήταν φυσικό, ενέτεινε την επιθυμία του να… πάρει εκδίκηση.

Η άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη για τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας ερμηνεύθηκε και προβλήθηκε από στελέχη προσκείμενα στον κ. Σαμαρά ως «η αρχή του τέλους» για τον ΣΥΡΙ­ΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Προ­ανήγγειλαν δε ότι τους επόμενους μήνες θα κινη­θούν οι διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτρο­πών για υποθέσεις όπως η διαχείριση των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό, τα περίφημα βλήματα από τη Σαουδική Αραβία κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι όσες υποθέσεις χρήζουν ελέγχου θα ελεγ­χθούν, αλλά δεν είναι στις προθέσεις του να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο. Τι θα συμβεί αν δεν συμβαδίζουν πλήρως οι… επιθυμίες του πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού;


Σχολιάστε εδώ