ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ετοιμάζονταν να δώσουν συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα! (βίντεο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ετοιμάζονταν να δώσουν συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα! (βίντεο)

Απίστευτο και όμως αληθινό – Έκοψαν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους και… Ετοιμάζονταν να δώσουν συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα!

Την αποκάλυψη του «Π» επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εκπομπή του κ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ!

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ το μήνα, 24.000 ευρώ το μήνα.  Αυτό σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» 

Κατόπιν ρητής εντολής του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου του, με κατεπείγον email της προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρο Σέμπο, ζήτησε όπως τα τμήματα απονομών συντάξεων του φορέα σταματήσουν κάθε διαδικασία έκδοσης κάποιων ειδικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τις οποίες επρόκειτο να χορηγηθούν συντάξεις ύψους μέχρι και 24.000 ευρώ τον μήνα (σωστά διαβάσατε τον αριθμό)!

«Έδωσα την εντολή για το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη, αλλά ηθικά δεν μπορούσα να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις. Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό» ανέφερε στην εκπομπή του κ. Αυτιά ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, επειδή ο περιβόητος «νόμος Κατρούγκαλου» (4387/2016) δεν ορίζει πλέον κανένα ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, όπως προέβλεπαν οι προγενέστεροι συνταξιοδοτικοί νόμοι, βρέθηκαν οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομών συντάξεων του ΕΦΚΑ απέναντι σε κάποιες συγκεκριμένες και σχετικά λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από τις ΔΕΚΟ, για τους οποίους τα ποσά συντάξεων που προκύπτουν ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο λογικής.


Οι παρενέργειες του «νόμου Κατρούγκαλου» συνεχίζονται ακόμα και σήμερα


Μιλάμε για συντάξεις που ξεκινούν από 8.000 ευρώ τον μήνα και φτάνουν μέχρι και το ιλιγγιώδες ποσό των 24.000 ευρώ, που αφορούν δύο – τρεις περιπτώσεις συμβολαιογράφων. Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προχωρήσει στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, στερώντας από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας τα ελάχιστα ευρώ που τους αντιστοιχούσαν.

Μόλις πληροφορήθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης τις παρενέργειες που εξακολουθεί να δημιουργεί, ακόμα και έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, ο «νόμος Κατρούγκαλου», ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία να σταματήσουν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, έως ότου η νέα πολιτική ηγεσία αποφασίσει οριστικά για το τι ακριβώς θα συμβεί.

«Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000€, 12.000€, 15.000€, 18.000€, 20.000€, 24.000 ευρώ το μήνα. Τις ζήτησα και τις έχω στα χέρια μου«, είπε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας «δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη. Πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει αποφάσεις συνταξιοδοτικές» ανέφερε ο υπουργός.

Μέχρι τώρα, η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΕΦΚΑ είναι η επαναφορά ενός ανώτατου πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, προσαρμοσμένου ανάλογα με το ύψος των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί από τη μεριά του ασφαλισμένου αλλά και των γενικότερων κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας, ώστε να μην προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα των απλών συμπολιτών μας.

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, προκρίνουν ότι ένα πλαφόν στο ύψος των 6.800 ευρώ τον μήνα θα ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό ανώτατο ποσό χορηγούμενης σύνταξης. Προφανώς, για να συμβεί αυτό, απαιτείται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί εντός του Αυγούστου.

Η αποκάλυψη του «Π» κεντρικό θέμα στο διαδίκτυο

skai: Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδοθεί απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ

kathimerini: Βρούτσης: Συντάξεις έως 24.000 ευρώ το μήνα «έβγαζε» ο νόμος Κατρούγκαλου

protothema: Ο νόμος Κατρούγκαλου έβγαλε συντάξεις μέχρι 24.000 ευρώ το μήνα! – Τις σταμάτησε ο Βρούτσης

naftemporiki: Γ. Βρούτσης: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδοθεί απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ

iefimerida: Συντάξεις έως και 24.000 ευρώ τον μήνα ήταν έτοιμες να εκδοθούν, εξαιτίας των στρεβλώσεων του νόμου

capital: Ο νόμος Κατρούγκαλου έδωσε συντάξεις 24.000 ευρώ τον μήνα

newsit: Μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως είναι… πέρα για πέρα αληθινό. Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ 

enikos: Συντάξεις που άγγιζαν τα 24.000 ευρώ τον μήνα ετοιμάζονταν να εκδώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Παρόν».

tanea: Τις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος την ώρα που προκάλεσε μεγάλες μειώσεις στην πλειονότητα των συνταξιούχων φανερώνει η είδηση που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας 

newsbomb: Δεν είναι φάρσα: Θα έδιναν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!

newsbeast: Καταγγελία Βρούτση: Υπήρχε απόφαση για έκδοση σύνταξης 24.000 ευρώ

zougla: Αποκάλυψη ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ

 

 

 


Σχολιάστε εδώ