Athens Photo Festival 2019: Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2019

Athens Photo Festival 2019: Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2019

Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι συνεχίζεται έως την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος εκθέσεων του Athens Photo Festival 2019.

Η έκθεση επιχειρεί να συμβάλλει στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή Ελλήνων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών.

Κατερίνα Τσακίρη – Ένας απλός τόπος

Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται 14 φωτογραφικές εργασίες νέων και πολλά υποσχόμενων σύγχρονων δημιουργών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 480 προτάσεις.

Βαγγέλης Δασκαλάκης – Kawsak Sacha (Το ζωντανό δάσος / Η ζωντανή ζούγκλα)

 

Πηνελόπη Θωμαΐδη – A Zone To Defend

Πρόκειται για καλλιτέχνες που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, με ποικίλες αναφορές και στοχεύσεις.

Ηλίας Γεωργιάδης – Over|State

Ωστόσο, συγκλίνουν όλοι σ’ ένα σημείο: επιχειρούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία μέσα από τη δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων που το ίδιο το μέσο ορίζει.

Δημοσθένης Μπανάβας – Μετρόπολις

Αντανακλάται επίσης αναπόφευκτα η φιλοσοφία που διαπνέει διαχρονικά την ετήσια αυτή έκθεση, αποτυπώνοντας το «στίγμα» της νέας γενιάς ελληνικής φωτογραφίας.

Γιώργος Χριστόπουλος – Atrium (το) ουσ.ουδ.λατ

Στόχος της έκθεσης είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει την ποικιλομορφία των τάσεων, των διαφορετικών ιδιωμάτων, των καλλιτεχνικών ανησυχιών, προσανατολισμών και αναζητήσεων.

Αντιγόνη Μεταξάκη – Multa paucis

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος

Συμμετέχουν: Ελένη Αρλέτου, Νίκος Γεωργάρας, Ηλίας Γεωργιάδης, Σοφία Γκααφάρ, Βαγγέλης Δασκαλάκης, Πηνελόπη Θωμαΐδη, Αντιγόνη Μεταξάκη, Δημοσθένης Μπανάβας, Βασίλης Νταόπουλος, Βασίλης Παντελίδης, Αρέτα Περιστέρη, Νίκος Πρίπορας, Κατερίνα Τσακίρη, Γιώργος Χριστόπουλος

Σοφία Γκααφάρ – Όσο-μπορείτε-να-φάτε


Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
Διάρκεια: έως Κυριακή 28 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00

www.photofestival.gr

Αρέτα Περιστέρη – Bad Grils


Σχολιάστε εδώ