ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΤΡΕΝΟΥ


Συγγραφέας
Sylvia Bishop
Εικονογράφος
Marco Guadalupi
Μεταφραστής
Αργυρώ Πιπίνη


Ένα μικρό κορίτσι…
Μια παράξενη ντετέκτιβ…
Κάμποσοι ύποπτοι…
Όλοι τους επιβάτες σε ένα νυχτερινό τρένο όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Η Μαξ ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι: πρόκειται να διασχίσει την Ευρώπη με τρένο. Θα μπορέσει άραγε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας και να βρει πώς θα οδηγήσει τον κλέφτη ενώπιον της δικαιοσύνης;

> Ένα μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή, γενναία δόση μυστηρίου και καλά δομημένους χαρακτήρες.
> Μια ιδανική εισαγωγή στην αστυνομική λογοτεχνία.
> Ιστορία με επιμορφωτικό χαρακτήρα, αφού ενσωματώνει αναφορές σε πολλά γεγονότα της ευρωπαϊκής ιστορίας.
> Από τη συγγραφέα του βιβλίου Ο ελέφαντας της Έρικας.


Απόσπασμα βιβλίου 

Σε όλη της τη ζωή η Μαξ Μορέλ δεν είχε ταξιδέψει ποτέ εκτός Γαλλίας. Και τώρα, την πρώτη μέρα των χριστουγεννιάτικων διακοπών, καθόταν στο τρένο των 3:55 που πήγαινε από το Παρίσι στο Μόναχο, μια πόλη στη Γερμανία.
Ήταν σαν όνειρο. Ένα παράξενο όνειρο. Η Μαξ καθόταν με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο, τυλιγμένη στο ζεστό ναυτικό της παλτό, φορώντας τρία κασκόλ. Τη συνόδευε μια καλόγρια που σιγοτραγουδούσε μονάχη της ενώ επιδιόρθωνε ένα παπούτσι.
Γιατί τρία κασκόλ; Επειδή εκείνη τη χρονιά έκανε τσουχτερό κρύο τον Δεκέμβριο, και η μητέρα της Μαξ φοβόταν πάρα πολύ το κρύο· και φοβόταν ακόμα περισσότερο το κρύο στα μακρινά ξένα μέρη.
Γιατί η καλόγρια σιγοτραγουδούσε; Να μια δύσκολη ερώτηση. Στην πραγματικότητα, η αδελφή Μαργαρίτα δεν ήταν από εκείνους τους ανθρώπους για τους οποίους ισχύουν τα «Γιατί;». Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που πρέπει απλώς να τους ανέχεσαι.
Και γιατί τελικά η Μαξ βρισκόταν στο τρένο; Να μια πολύ πιο εύκολη ερώτηση. Πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφτεί τη θεία του πατέρα της, την Ελοντί. Ή τουλάχιστον αυτό ήταν το σχέδιο. Αλλά για να εξηγήσουμε καλύτερα τα πράγματα, πρέπει να αρχίσουμε από τη μέρα που τηλεφώνησε η θεία Ελοντί.

Τα μόνα πράγματα που ήξερε η Μαξ για τη θεία του πατέρα της, την Ελοντί, ήταν ότι είχε μετακομίσει στην Τουρκία πριν από πάρα πάρα πολλά χρόνια, ότι ήταν πολύ πλούσια και ζούσε ολομόναχη στην Κωνσταντινούπολη. Κάθε Χριστούγεννα είχε την καλοσύνη να στέλνει στους Μορέλ μερικά άσχημα πλεκτά· και κάθε χρόνο εκείνοι της έστελναν μια κάρτα με μια οικογενειακή φωτογραφία τυπωμένη στην μπροστινή πλευρά. Πέρα απ’ αυτό, ποτέ δεν μάθαιναν νέα της. Είχε να τους επισκεφτεί από τότε που η Μαξ ήταν μωρό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Sylvia Bishop πέρασε όλη την παιδική της ηλικία διαβάζοντας και φτιάχνοντας ιστορίες.
Αποφοίτησε από την Οξφόρδη, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά και ανακάλυψε την κλίση της στην κωμωδία. Έτσι, αποτελεί μέχρι και σήμερα το ένα από τα δύο μέλη του απίθανου κωμικού αυτοσχεδιαστικού ντουέτου Peablossom Cabaret.
Επιπλέον, είναι η συγγραφέας του ευπώλητου βιβλίου Ο ελέφαντας της Έρικας, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Περισσότερα για τη συγγραφέα στο  http://sylviabishopbooks.weebly.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλικία: 10+
Κατηγορία: Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-569-964-2


Σχολιάστε εδώ