Γ. Βαρεμένος: Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται ο Υπουργός προκειμένου να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες για τις ηλικιακές ομάδες που εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα;

Γ. Βαρεμένος: Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται ο Υπουργός προκειμένου να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες για τις ηλικιακές ομάδες που εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα;

Απάντηση στις δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή έδωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος:

“Στις σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής μας πληροφορεί ότι με υπουργική απόφαση καταργεί άρθρο νόμου, το οποίο έχει ψηφίσει ο ίδιος στη Βουλή και αφορά στη διαδικασία ανανέωσης διπλωμάτων των άνω των 75 ετών οδηγών. Ο Υπουργός της «τόσο καλά προετοιμασμένης κυβέρνησης», χρειάζεται 6 μήνες για να του εισηγηθούν οι υπηρεσίες τί πρέπει να αλλάξει στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Καραμανλής επικαλείται τις άλλες χώρες της Ευρώπης για να επαναφέρει στην πλήρη αρμοδιότητα των γιατρών την τελική κρίση για τα διπλώματα αυτά, λες και είναι οι άλλες χώρες που θέσπισαν το φακελάκι και το γρηγορόσημο. Ο κ. Υπουργός της «αντιλαϊκιστικής κυβέρνησης» θέλει να απαλλάξει τους άνω των 75 ετών οδηγούς από την ταλαιπωρία.

Για όσους τυχόν στο μεταξύ θα απαλλαγούν από τα βάσανα του μάταιου τούτου κόσμου σε ατυχήματα, ασφαλώς και θα πρέπει να ξέρει που θα ανήκει η ευθύνη. Εκτός και αν και αυτό περιλαμβάνεται στη θηριώδη άγνοια που φαίνεται να κινεί άγαρμπες προσπάθειες εντυπωσιασμού.

Υ.Γ.: Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται ο Υπουργός προκειμένου να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες για τις ηλικιακές ομάδες που εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα;

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , ο κ. Καραμανλής είπε πως «τα σχέδια των αλλαγών του υπουργείου είναι, η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, να ανήκει στους γιατρούς με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις (αυστηροποίηση του παλαιού καθεστώτος εξέτασης) και όχι στους εξεταστές».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας», οπότε στα σχέδια των αλλαγών του υπουργείου είναι, η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, να ανήκει στους γιατρούς με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις (αυστηροποίηση του παλαιού καθεστώτος εξέτασης) και όχι στους εξεταστές.

«Σε καμία χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς, για τους ανθρώπους άνω των 74 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεπώς από εκδόσεως της παρούσης παύει να εφαρμόζεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, ως αυτή είχε θεσπιστεί με το άρθρο 65 του νόμου 4530/2018 και είχε τροποποιηθεί με την παρ. 8 του άρθρου 4 του νόμου 4599/2019.


Σχολιάστε εδώ