Τα ’ψαλε άγρια στον Ερντογάν ο γερουσιαστής Ρ. Μενέντεζ

Τα ’ψαλε άγρια στον Ερντογάν ο γερουσιαστής Ρ. Μενέντεζ

Με σκληρά λόγια μίλησε για την Τουρκία και τον Τ. Ερντογάν ο αμερικανός γερουσιαστής Ρ. Μενέντεζ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια. Δίνοντας έμφαση στις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Απαντώντας στον Τ. Ερντογάν, που τον χαρακτήρισε «ε­χθρό της Τουρκίας», ο κ. Μενέντεζ είπε χαρακτηριστικά: «Όταν η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του δικού της λαού, δημιουργεί προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και όταν συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τελικά κάνει το αδιανόητο πράγμα με την αγορά και την παραλαβή των S-400, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο από απλώς χλωμά».

Ο αμερικανός γερουσιαστής κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν ενεργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, κινείται αντίθετα από ό,τι πρεσβεύει το ΝΑΤΟ.

Κατέληξε δε λέγοντας τα ακόλουθα: «Υπάρχουν συνέπειες για όλα αυτά. Και αν ο πρόεδρος Ερντογάν σκέφτεται ότι οι συνέπειες γι’ αυτό με κάνουν εχθρό του κράτους του, τότε ας είναι έτσι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδεχτώ αυτό το όνομα» (σ.σ.: «Εχθρός της Τουρκίας»).


Σχολιάστε εδώ