Φωτιά στη Τανάγρα: Συνεχίζουν την κατάσβεση οι πυροσβέστες – Τρεις οι εστίες της φωτιάς

Φωτιά στη Τανάγρα: Συνεχίζουν την κατάσβεση οι πυροσβέστες – Τρεις οι εστίες της φωτιάς

Η φωτιά συνεχίζει να καίει όλη νύχτα, αλλά δεν είναι εκτός ελέγχου, καθώς οι δεκάδες πυροσβέστες που βρίσκονται στη περιοχή, συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οπως αναφέρει το iefimerida.gr,  ως τις 05:30 υπήρχαν ακόμη τρεις μικρές εστίες τις οποίες οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν σε κατά τόπους σημεία της φωτιάς. Η εικόνα πάντως που δίνουν είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που υπήρχε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι φλόγες είχαν επεκταθεί αρκετά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 στην περιοχή Ασωπία, σε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις: 174 πυροσβέστες και 42 οχήματα, 10 Α/Φ και 6 Ε/Π.

Αναλυτικά οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 είναι:

  • 67 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
  • 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 77 πυροσβέστες, από τις περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας
  • 2 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα
  • 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
  • 8 Α/Φ τύπου CANADAIR, 2 Α/Φ τύπου PZL και 5 Ε/Π, τα οποία επιχειρούν εκ περιτροπής, καθώς και 1 συντονιστικό Ε/Π.
  • το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επιτόπου συντονισμό.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν: 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Φωτο: twitter/pyrosvestiki


Σχολιάστε εδώ