9.600 για 70 θέσεις!

9.600 για 70 θέσεις!

Κι άλλο θαύμα

-Με μεικτό μισθό… 400 ευρώ! 

Εκεί καταντήσαμε… Και μάλιστα μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων, κατά τη διάρκεια των οποίων υποτίθεται ότι θα… σωφρονιζόμασταν και μετά θα βγαίναμε καθαροί στην οδό της σωτηρίας. Και όπως μας έλεγαν οι… σωφρονιστές, από δω και πέρα πλούσια θα ήταν τα ελέη. Δουλειές θα υπήρχαν για όλους, και μάλιστα με καλούς μισθούς.

Και, ω του θαύματος, προσγειωθήκαμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που άνοιξε τις πόρτες της ζητώντας προσωπικό. Εβδομήντα ήθελε και η ουρά έφτασε στο… Σύνταγμα, με 9.600 υποψηφίους για τις κενές θέσεις. Δηλαδή, για κάθε θέση οι… προσφερόμενοι ήταν 140. Στρατός οι 9.600. Και για μισθό που δεν τον χωράει η τσέπη: Μέσος μεικτός μισθός χαμηλότερος των 400 ευρώ. Να κάνεις, δηλαδή, γερό κομπόδεμα. Και η δουλειά είναι «συνοδός αμαξοστοιχίας» (όχι κυριών). Και μάλιστα μερικής απασχόλησης!

Αυτή είναι η κατάντια μας.
Αυτή είναι η έξοδος από τα μνημονιακά κάτεργα. Να ζητιανεύουν 9.600 άτομα μία από τις 70 θέσεις, για κάποιες ώρες.
Αυτός είναι ο παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγαπητέ φίλε μας κύριε Γιούνκερ και εσύ, κύριε Σόιμπλε, που μας έβγαλες την πίστη, μπορείτε να ζήσετε την οικογένειά σας με 400 ευρώ μεικτά που θα πάρουν οι 70 από τους 9.600 που διεκδικούν τις θέσεις, με τους 9.530 να μένουν στην ανεργία;

Καληνύχτα σας…
Αυτή την Ευρώπη φτιάξατε…
Για τους λίγους, τους μετρημένους στα δάχτυλα.
Όχι για όλους…


Σχολιάστε εδώ