Σύγχυση, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι Σκοπιανοί

Επειδή με τις άστοχες δηλώσεις των νέων υπουργών κ. Παναγιωτόπουλου και Βαρβιτσιώτη για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργηθεί σύγχυση, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι Σκοπιανοί, η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της και ελπίζουμε αυτό να γίνει με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Αλλά και αμέσως μετά θα πρέπει να δοθεί δείγμα γραφής από το υπουργείο Εξωτερικών για το πώς θα κινηθεί ώστε να συγκρατηθεί από την άλλη πλευρά η προσπάθεια επιβολής του όρου «Μακεδονία» σε κάθε χρήση που δεν αφορά την επίσημη ονομασία του κράτους.


Πανηγύριζε η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έβγαζε την Τουρκία έξω από το παιχνίδι των Βαλκανίων και θα έκοβε τους δεσμούς των Σκοπίων με τον Ταγίπ Ερντογάν. Πάντως οι τελευταίες εξελίξεις και η θερμότατη υποδοχή που είχε ο κ. Τσαβούσογλου στη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», καθώς και η συνέχιση των τουρκικών επενδύσεων στη χώρα μάλλον διαψεύδουν όσους αναζητούσαν ευκαιριακά επιχειρήματα για να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ακούσαμε αρκετά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης να πανηγυρίζουν επειδή έγραψε κάποια σκοπιανή εφημερίδα ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ο Ήλιος της Βεργίνας κατ’ εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Απλώς να θυμίσουμε ότι και η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 στο άρθρο 7 παρ. 2 προέβλεπε ακριβώς την απαγόρευση χρήσης του συμβόλου αυτού. Αλλά οι γείτονες έχουν εκπαιδευθεί τόσα χρόνια ακριβώς στην παραβίαση των συμφωνηθέντων…

[email protected]

Φωτό: documentonews.gr


Σχολιάστε εδώ