Δύο στα δέκα νοικοκυριά ανησυχούν…

Δύο στα δέκα νοικοκυριά ανησυχούν…

-Δεν τα βγάζουν πέρα παρά τις περικοπές κατά 68%…

Αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες, την αγωνία για την επιβίωση και τη μάχη που δίνουν κάθε μέρα τα νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα, καταγράφει η έρευνα αγοράς της εταιρείας Nielsen – καταστάσεις που δεν τις ζουν οι πολιτικοί μας, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι.

Δύο στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ανησυχία για τα χρέη του νοικοκυριού τους, που καταγράφεται ως η τέταρτη σημαντικότερη ανησυχία, με πολύ υψηλότερα ποσοστά από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, που είναι 10%.

Και η μη σημαντική ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος έχει συνέπεια να συνεχίζουν οι Έλληνες να κάνουν σημαντικές περικοπές δαπανών.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει ότι το 70% προσπαθεί σε σταθερή βάση να περικόψει δαπάνες, είτε αγοράζοντας φθηνότερα βασικά είδη από το σούπερ μάρκετ (68%) είτε μειώνοντας τις δαπάνες για την αγορά ειδών ένδυσης, καθώς και τα έξοδα διασκέδασης εκτός σπι­τιού (68%).

Από κει και πέρα, 7 στους 10 (71%) πιστεύουν ότι η χώρα είναι σε οικονομική ύφεση και το 63% αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Επίσης, οι 3 στους 10 Έλληνες (34%) ανησυχούν για την οικονομία, το 32% ανησυχεί για τη δουλειά του και το 22% για την προσωπική του υγεία.


Σχολιάστε εδώ