Θα πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα της συμμετοχής στις γιορτές

Θα πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα της συμμετοχής στις γιορτές

Η επιμονή και η υπομονή ορισμένων μουσουλμάνων συμπατριωτών μας δικαιώνεται, παρά τον λυσσαλέο αγώνα του τουρκικού προξενείου και των δομών που υποστηρίζει στη Θράκη να εξαφανίσουν κάθε διαφορετική φωνή. Οι Αλεβίτες, με έδρα το χωριό Ρούσσα στον Έβρο, διοργανώνουν στην περιοχή Χίλια τις καθιερωμένες εκδηλώσεις με τους αγώνες πάλης με λάδι και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις 2, 3 και 4 Αυγούστου.

Ύστερα από σκληρό αγώνα κατόρθωσαν να κατοχυρώσουν για δεύτερη χρονιά την αποκλειστική διοργάνωση των αγώνων στα Χίλια, καθώς άλλοι σύλλογοι, που επεδίωκαν με «υψηλή προστασία» να αφομοιώσουν τους Αλεβίτες, είχαν καπελώσει για χρόνια την εκδήλωση, μετατρέποντάς τη σε φιέστα του τουρκισμού.

Βέβαια, ο Μειονοτικός – Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σέτσεκ οργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις, όπου την πρώτη θέση θα έχει ο τούρκος γενικός πρόξενος, αλλά οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν στο χωριό Κέχρος και μάλιστα τις ίδιες ημέρες. Είναι μια πρώτη νίκη έναντι του προξενείου, αλλά τώρα θα πρέπει να κερδηθεί και το στοίχημα της συμμετοχής στις γιορτές.

[email protected]

Φωτό: xanthi2.gr


Σχολιάστε εδώ