Έχω ζήσει στο σπίτι μου την Αστυνομία να χτυπάει τον πατέρα μου…

Έχω ζήσει στο σπίτι μου την Αστυνομία να χτυπάει τον πατέρα μου…

«Εμένα η οικογένειά μου ήταν ΚΚΕ. Άρα έχω συναισθηματικούς δεσμούς. Θεωρώ πως το ΚΚΕ είναι το πιο συνεπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα λυρικό αφήγημα της ήττας που κάποια στιγμή έκανε άνοιγμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Κι έγινε κυβέρνηση. Αυτοί που είχαν εμπειρία ήταν του ΠΑΣΟΚ. Οι άλλοι τα βρήκαν μπαστούνια.

Και προσέκρουσε η ιδεολογία τους πάνω στην πραγματικότητα και συνετρίβη είτε αυτή είτε η πραγματικότητα. Δεν θα συγχωρήσω το Όχι που έγινε Ναι. Γιατί μας δίχασαν; Έχω ζήσει στο σπίτι μου την Αστυνομία να χτυπάει τον πατέρα μου. Μεγαλύτερη ειλικρίνεια ήθελα. Δεν θέλω φονταμενταλισμούς, γι’ αυτό δεν έχω FB. Πώς είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στη σωστή όχθη της Ιστορίας, και είμαστε τόσο βέβαιοι; H ύβρις φυτεύει τυράννους. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να είναι με το ένα πόδι στην ανθρωποκεντρική αντίληψη της Ιστορίας…».

Τα πνευματικά μας κοιτάσματα
«Αυτή η χώρα πέρασε από αγροτική σε μεταπρατική φάση χωρίς αστική τάξη. Με ενδιαφέρει ο πολιτισμός. Δεν είναι παράγωγο της ανάπτυξης αλλά συστατικό της στοιχείο. Τα πνευματικά μας κοιτάσματα είναι αυτά. Σαν υδρογονάνθρακες».

Υπογραφή: Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ