100 εκατ. ευρώ ζημίες παράγει τον μήνα η ΔΕΗ!

Με ζημία 100 εκατ. ευρώ τον μήνα «τρέχει» η ΔΕΗ, ενδεικτικό της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, ως συνέπεια των λανθασμένων πολιτικών και των διαχειριστικών λαθών που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες. Το 2018 το ύψος των ζημιών έφτασε τα 903 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν 300 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται «σχέδιο διάσωσης», βασικούς άξονες του οποίου θα παρουσιάσει –πιθανότατα τη Δευτέρα– ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων το σχέδιο θα περιλαμβάνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που έχει γίνει με τους «θεσμούς», κάτι που έθεσε ήδη ο κ. Χατζηδάκης στις πρώτες επαφές του με τους Ευρωπαίους.

Επίσης θα αναζητηθούν τρόποι (ρυθμίσεις) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς επίσης και κάποιες ακόμη ενέσεις ρευστότητας που θα άρουν το οικονομικό αδιέξοδο. Θέμα αύξησης των τιμολογίων δεν υφίσταται. Καθοριστικής σημασίας είναι η ΔΕΗ να αποκτήσει μια ισχυρή και αξιόπιστη διοίκηση που θα αναλάβει να υλοποιήσει με ταχείς ρυθμούς το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηδάκης βρίσκεται σε αναζήτηση του ενδεδειγμένου προσώπου που θα αναλάβει χρέη προέδρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προσανατολισμός είναι να τοποθετηθεί ένας μάνατζερ με γνώσεις της αγοράς, ενώ δεν έχουν βάση οι φήμες και οι αναφορές στα ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Μανιάτης.

Φωτό: alphafreepress.gr


Σχολιάστε εδώ