Ο τραυματισμός του Φορτούνη  αποτελείωσε τον Αναστασιάδη…

Ο τραυματισμός του Φορτούνη αποτελείωσε τον Αναστασιάδη…

-Τι συζήτησαν με Ότο και Σάντος στην ΕΠΟ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί παρελθόν από την Εθνική ομάδα, ωστόσο το θέμα της αποζημίωσης του μακεδόνα τεχνικού, καθώς ουδέποτε παραιτήθηκε, είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο αγκάθι για την εύρεση του διαδόχου του. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα λάβει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης ή μέρος αυτής, αλλά αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΠΟ ακόμα πληρώνει και τον Μίκαελ Σκίμπε, τον οποίο απέλυσε πριν από εννιά μήνες, αδυνατίζει την προσπάθεια ανεύρεσης ενός καλού ονόματος, αφού το ταμείο είναι… μείον.

Στην ομοσπονδία έχουν επαφές με υποψήφιους στόχους, αλλά προτιμούν προπονητή από Πορτογαλία, Ισπανία ή Γερμανία, καθώς υπάρχει πρόθεση να αναλάβει ξένος προπονητής που θα είναι ενεργός, λάτρης της πειθαρχίας και θα βάλει σε μια τάξη τα πράγματα στη «γαλανόλευκη».

Για Έλληνα οι πιθανότητες είναι λίγες, αφού η πλειοψηφία των συμβούλων της ομοσπονδίας δεν θέλει να είναι κάποιος επιρρεπής σε… επηρεασμούς από τις ελληνικές ομάδες. Γι’ αυτό ακριβώς και οι πιθανότητες για Δέλλα, Ουζουνίδη, αλλά και Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι πολλές, εκτός πια και αν δεν βρεθεί κάποιος… άφθαρτος ξένος με τα χρήματα που θα του προσφέρει η ΕΠΟ.

Οι παράγοντες της ΕΠΟ, μάλιστα, ζήτησαν τη γνώμη τόσο του Ότο Ρεχάγκελ, όσο και του Φερνάντο Σάντος στο επετειακό φιλικό που έγινε στις 4 Ιουλίου με την Πορτογαλία. Και σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο έδωσαν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος προπονητής, αλλά όχι συγκεκριμένα ονόματα. Μαζί με τον Αναστασιάδη φεύγουν από την Εθνική και οι Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, οι οποίοι είχαν προσληφθεί… πακέτο με τον Άγγελο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών υπήρξαν δύο συναντήσεις με τον Λεωνίδα Βόκολο, όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Εθνική ομάδα.

Και κάτι τελευταίο. Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη ήταν η… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Αναστασιάδη. Υπήρχαν σύμβουλοι της ΕΠΟ που ήθελαν να μείνει ο πρώην πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός τουλάχιστον μέχρι τα ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν. Αλλά όταν ο μέσος του Ολυμπιακού βγήκε νοκ άουτ αμέσως σήμανε συναγερμός. Διότι όπως είπαν όσοι ζητούσαν την αποπομπή του Αναστασιάδη: «Χωρίς Φορτούνη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Τοροσίδη και Μήτρογλου, πώς θα πάμε στο Ελσίνκι;».


Σχολιάστε εδώ