Νέο κόμμα  στήνουν στελέχη  της Χρυσής Αυγής

Νέο κόμμα στήνουν στελέχη της Χρυσής Αυγής

Στη δημιουργία νέου κόμματος, με τον ίδιο ωστόσο ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό, προσανατολίζονται τα στελέχη που κατά κύματα εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή.

Εγχείρημα στο οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μετέχουν άλλοτε βασικά στελέχη της οργάνωσης, όπως οι Γ. Λαγός, Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος, Ν. Κούζηλος, ενώ αδιευκρίνιστο είναι ποια στάση θα τηρήσουν στελέχη όπως οι Χρ. Παππάς, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος κ.ά.

Η παταγώδης, αν και όχι μη αναμενόμενη, αποτυχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτέλεσε απλά την αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις. Καιρό τώρα σιγόβραζε η οργή των στελεχών κατά της ηγεσίας της οργάνωσης για αποφάσεις, επιλογές και συμπεριφορές που έφεραν τη Χρυσή Αυγή κάτω από το 3% και εκτός Βουλής. Δεν λείπουν δε και οι καταγγελίες για οικονομικής φύσεως ζητήματα που ακουμπούν ευθέως την οικογένεια του Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα της εξόδου ήταν ο ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του καταλογίζοντας στην ηγεσία της οργάνωσης πολιτικά λάθη και κινήσεις με τις οποίες ο ίδιος διαφωνεί πλήρως.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση» και κάλεσε τον Γ. Λαγό να παραδώσει την έδρα του ευρωβουλευτή, όπου εξελέγη με τη στήριξη της οργάνωσης. Υπενθύμισε μάλιστα ότι όταν είχε ανεξαρτητοποιηθεί ο βουλευτής Ν. Μίχος ο Γ. Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα του. Λίγα 24ωρα μετά την ανεξαρτητοποίηση του τελευταίου την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής Π. Ηλιόπουλος.

Το ερώτημα είναι διπλό: Πρώτον, αν θα καταφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος να διατηρήσει «εν ζωή» τη Χρυσή Αυγή και έπειτα από μια περίοδο ανασυγκρότησης να επιχειρήσει να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεύτερον, αν τα στελέχη που αποχώρησαν θα καταφέρουν να στήσουν ένα νέο κόμμα στον ίδιο ακριβώς ιδεολογικό χώρο ή θα ισχύσει ό,τι λέει ο πολιτικός μύθος για «τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί».

Φωτο: newsfish


Σχολιάστε εδώ