Αντιδράσεις προκαλούν  στη ΝΔ οι… ξενόφερτοι!

Αντιδράσεις προκαλούν στη ΝΔ οι… ξενόφερτοι!

-Μητσοτάκης: Η διεύρυνση θα συνεχιστεί…

Ούτε βήμα πίσω. Η απόφαση για αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιηθεί κανονικά, χωρίς παρεκκλίσεις και αποκλίσεις. Το «μήνυμα» αυτό εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των ενστάσεων (διαφωνίες) όσον αφορά τα πρόσωπα, ορισμένα από αυτά, που επελέγησαν για τις θέσεις των γενικών γραμματέων.

Επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να κατευνάσουν τις αντιδράσεις, αλλά -κυρίως- και για να… προετοιμάσουν τα στελέχη και τη βάση της παράταξης για ανάλογες επιλογές στο μέλλον.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε καταστήσει σαφές ότι ακόμη και αν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία θα αναζητήσει (επιδιώξει) τη συνεργασία δυνάμεων αλλά και μεμονωμένων προσώπων, πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε προβληματισμός για το… κύμα αντιδράσεων. Και ανησυχία εκφράσθηκε στις κλειστές συσκέψεις και ερωτηματικά διατυ­πώθηκαν για το πώς και από πού προέκυψε όλη αυτή η αναστάτωση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υποχρεώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να προβεί σε… διευκρινίσεις με βί­ντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς πάντως να απαντάει στην ουσία των ενστάσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στην στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής».

Στόχο των… γαλάζιων επιθέσεων αποτέλεσαν –για διαφορετικούς λόγους καθένας εξ αυτών– δύο γενικοί γραμματείς: Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς στο Αθλητισμού και ο Κ. Τσουβάλας στο Προστασίας του Πολίτη. Οι κατηγορίες για τον πρώτο έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία για ένα σημαντικό τμήμα στελεχών-ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι «προδοτική» και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρωτάς είχε επιδοθεί σε έ­ντονη πολεμική κατά της ΝΔ την περίοδο που ήταν βουλευτής με το Ποτάμι. Τα τελευταία 24ωρα αναπαράχθηκαν από ιστοσελίδες και social media παλαιότερες αναφορές του σε βάρος και του Κυρ. Μητσοτάκη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν τον διορισμό του κ. Μαυρωτά στη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού ως… επιβράβευση για τη στάση του κατά την προηγούμενη πενταετία.

Οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Κ. Τσουβάλα στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι διαφορετικής βάσεως. Ο τελευταίος ήταν υπαρχηγός της ΕΛΑΣ την περίοδο της πυρκαγιάς στο Μάτι και μετείχε στη συνέντευξη Τύπου-φαρσοκωμωδία, όπου οι μετέχοντες ανέφεραν με βεβαιότητα ότι «όλα πήγαν τέλεια» στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Είχε δε αποπεμφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, περισσότερο ως εξιλαστήριο θύμα, παρά διότι είχε άμεσες, διαπιστωμένες ευθύνες. Η βασική ένσταση των γαλάζιων α­ντιδράσεων είναι ότι δεν μπορείς να αξιοποιείς ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με αρνητικό τρόπο με μια μεγάλη τραγωδία.
Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ