Αγωνία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Αγωνία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη περίοδο, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που συντελείται.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Plos One» αναφέρεται ότι η θερμοκρασία στο Λονδίνο μέχρι το 2050 θα είναι παρόμοια με αυτή της Βαρκελώνης, προειδοποιώντας ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να πυροδοτήσει σοβαρή ξηρασία.

Η έρευνα εστίασε σε 520 μεγάλες πόλεις, με σημαντικότερο εύρημα ότι οι κάτοικοι στο 1/5 από αυτές θα βιώσουν κλιματικές συνθήκες που δεν έχουν δει μέχρι τώρα, με τη ζέστη να μεταναστεύει όλο και βορειότερα.


Αναφέρεται ότι την περασμένη Κυριακή στο βορειότερο κατοικημένο μέρος στον πλανήτη, σε απόσταση μικρότερη από 900 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο, καταγράφηκαν θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους 21 βαθμούς Κελσίου, «ρεκόρ ζέστης», όπως ανακοίνωσε η Καναδική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.


Στο κλίμα αυτό της ανησυχίας, που όσο πάει μεγαλώνει, για το μέλλον του πλανήτη, μια ομάδα πλούσιων αμερικανών επενδυτών με ιδιαίτερο φιλανθρωπικό έργο έχει δώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες για να στηρίξει το κίνημα των ακτιβιστών Extinction Rebellion, με την υπόσχεση να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερα τους επόμενους μήνες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο επενδυτής και φιλάνθρωπος Τρέβορ Νίλσον συνεργάστηκε με μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, δημιούργησε από κοινού με τη Ρόρι Κένεντι (κόρη του Ρόμπερτ Κένε­ντι) και την Αϊλίν Γκέτι, η αμύθητη περιουσία της οποίας έχει προέλθει από τη βιομηχανία πετρελαίου, το Ταμείο Επείγουσας Ανάγκης για το Κλίμα (Climate Emergency Fund).

Όπως δήλωσε ο Νίλσον, για τη δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου παρακινήθηκαν από τη μικρή σουηδέζα Γκρέτα Θάνμπεργκ, τους Extinction Rebellion και τις μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν τον Απρίλιο στην Αγγλία.


Σχολιάστε εδώ