Να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα, συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος

Να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα, συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος

Νίκη της Ιεραρχίας: Στα σκουπίδια η Συμφωνία με τον Τσίπρα

-Επανήλθαμε στην κανονικότητα, λένε οι Μητροπολίτες 

Αλλαξοπίστησε… ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Από τις αγκαλιές με τον Αλέξη και τα πανηγύρια για την περιβόητη «Συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους», με την οποία παρέδιδε την Εκκλησία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριάκου με το που ανέλαβε το Μαξίμου. Και όπως δήλωσαν και οι δύο μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη, πάει στα… σκουπίδια η Συμφωνία και θα τα δουν όλα πλέον από την αρχή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται πλήρως τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών, διαβεβαιώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή των άρθρων 3 και 23 του Συντάγματος κατά τη συ­νταγματική αναθεώρηση, και ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η «Συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας» του περασμένου Νοεμβρίου θεωρείται μη γενόμενη. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Ιεραρχίας, η οποία από την πρώτη στιγμή στη συντριπτική της πλειοψηφία ήταν α­ντίθετη στη Συμφωνία, γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Ιερώνυμος του ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη «ώστε στα προβλήματα που θίξατε και άλλα, που υπάρχουν πολλά, μέσα από μια στενή συνεργασία όσον αφορά τον χώρο της Εκκλησίας και τον χώρο της Πολιτείας να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και τις κατάλληλες τοποθετήσεις».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις – δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα άρθρα 3 και 23 του Συ­ντάγματος, Μητροπολίτες οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστήσει στις αντιδράσεις κατά της «Συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου», που είχαν αποτέλεσμα να ταχθεί η Ιεραρχία κατά της… παράδοσης της Εκκλησίας, τόνισαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι «επανερχόμαστε στην κανονικότητα».

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, επισήμανε: «Η παρούσα κυβέρνηση και όταν ήταν στον χώρο της αντιπολίτευσης ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, με βασικές συνταγματικές και θεσμικές αρχές που μπορούμε να συζητήσουμε».

Φωτο: protothema


Σχολιάστε εδώ