Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την ατομική ελευθερία και που θα αναστρέφει τη διαρροή εγκεφάλων και επιχειρήσεων

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την ατομική ελευθερία και που θα αναστρέφει τη διαρροή εγκεφάλων και επιχειρήσεων

Τη μεγέθυνση της οικονομίας με υψηλότερους ρυθμούς ανέδειξε από το ετήσιο βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ως τον στρατηγικό στόχο της νέας κυβέρνησης.

Όπως είπε, οδηγός των πολιτικών της θα είναι ένας συνδυασμός οικονομικής αποδοτικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αφού διευκρίνισε ότι δεν μηδενίζει το έργο του προκατόχου του, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να πετύχει μια πανστρατιά δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

«Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την ατομική ελευθερία και προκοπή αλλά και τη συλλογική ευημερία, που θα αναστρέφει τη διαρροή εγκεφάλων αλλά και επιχειρήσεων, που θα εντάξει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα, που θα μειώσει τους φόρους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος προανήγγειλε την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με φιλοεπενδυτικό πρόσημο, με ιδιωτικοποιήσεις και υλοποίηση projects με ισχυρό συμβολισμό, όπως το Ελληνικό.

Το κράτος θα εποπτεύει την αγορά και οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με υπευθυνότητα, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και θα έχουν αυξημένη εταιρική κοινωνική ευθύνη, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, περιγράφοντας το όραμα κυβερνητικής πολιτικής. Ο ίδιος στάθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών για τόνωση της ρευστότητας, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και με καλύτερη εκτέλεση των δημόσιων επενδύσεων. Σημείωσε δε την ανάγκη για σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε παράλληλα τη στόχευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση της στήριξης των πιο αδύναμων, με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και με μέτρα στήριξης της οικογένειας.


Σχολιάστε εδώ