Το Μαξίμου… φακελώνει τους υπουργούς

Το Μαξίμου… φακελώνει τους υπουργούς

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης που καθιερώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διπλή στόχευση: Αφενός να πετύχει τον μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό και αφετέρου να γνωρίζει από… πρώτο χέρι την πορεία του κυβερνητικού έργου ανά τομέα.

Το νέο σύστημα «Μαζί», που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα καταγράφει όλες τις δραστηριότητες των υπουργών, ενώ αν υπάρχουν καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα θα χτυπάει… κόκκινος συναγερμός.

Στην πρώτη συνεδρίαση οι επικεφαλής των υπουργείων πήραν από έναν μπλε φάκελο με τους στόχους που πρέπει να υλοποιήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Το «Μαζί» ουσιαστικά όχι μόνο θα καταγράφει την πορεία του χρόνου εκτέλεσης των στόχων, αλλά ακόμα και αν μια νομοθετική ρύθμιση έχει τελικά αποτέλεσμα.

Την εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ κεντρικό ρόλο θα έχει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, που θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα του κυβερνητικού έργου. Άμεσους συνεργάτες θα έχει τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάση Κοντογεώργη και τη γραμματέα Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης θα πάρει μπρος από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το σύστημα αυτό θα αποτελεί το ψηφιακό μάτι του Μαξίμου σε όλα τα υπουργεία, με τον πρωθυπουργό να έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να έχει συνολική εικόνα για την πορεία των στόχων. Αυτονόητο είναι ότι από το… βαθμολόγιο αυτό θα προκύπτει ποιοι υπουργοί πρέπει να αδειάσουν την καρέκλα.


Σχολιάστε εδώ