Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του 7ετούς ομολόγου, €2,5 δισ. άντλησε το δημόσιο – Μητσοτάκης για την έκδοση

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του 7ετούς ομολόγου, €2,5 δισ. άντλησε το δημόσιο – Μητσοτάκης για την έκδοση

Κατά 5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ, με το δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,9%, χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που το τοποθετούσαν στο 2,1%.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 10.30 και ώρα Ελλάδος κι έκλεισε γύρω στις 14.00, ενω σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τελικά τα 13 δισ. ευρώ.

H  Ελλάδα προσέλαβε τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Το υπουργείο Οικονομικών ήθελε  να εξασφαλίσει ένα ποσό κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ με πολύ χαμηλότερο κόστος από το επταετές ομόλογο των 3 δισ. ευρώ που εξέδωσε τον Φεβρουάριο, με επιτόκιο 3,5%. Αυτά τα ομόλογα κυμαίνονται τώρα στο 1,57%, οριακά υψηλότερα από το χαμηλό-ρεκόρ του 1,29% στο οποίο είχε διαμορφωθεί νωρίτερα τον Ιούλιο.

Κ. Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας η έκδοση

«Θέλω να συγχαρώ τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9%. είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σχολιάστε εδώ