Με… νέα… προεδρική φρουρά απαντά η Φώφη Γεννηματά

Με… νέα… προεδρική φρουρά απαντά η Φώφη Γεννηματά

-Να φύγουν τώρα όλοι όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΣΥΡΙΖΑ

Με τη συγκρότηση νέας προεδρικής φρουράς απαντά η Φώφη Γεννηματά στην υφέρπουσα αμφισβήτηση της προεδρίας της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου και τη σύγκρουση στελεχών για την πολιτική κατεύθυνση του Κινήματος Αλλαγής.

Πρώτος τον χορό άνοιξε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος ουσιαστικά έθεσε θέμα ενσωμάτωσης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε ο Σταμάτης Μαλέλης, που παραιτήθηκε με αιχμές για πολιτικές διαφωνίες (σ.σ.: περί ψήφου ανοχής) και το πρώτο σετ, πριν καν συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, έκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την εκλογική επίδοση «κατώτερη των προσδοκιών του κόμματος».

Η απάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ήταν άμεση. Μίλησε για «κρυπτόμενους στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να εμφανίζονται» και για να μην υπάρχει αμφιβολία προσέθεσε: «Μιλάω γι’ αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ, με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης». Θέση που είχε υποστηρίξει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (Νίκος Ανδρουλάκης).

Άνοιξε μέτωπο και κατά των στελεχών που μετέχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λίνα Μενδώνη). «Κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι, για να υπονομεύσουν», είπε χαρακτηριστικά και έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Γι’ αυτό, όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Προκειμένου να είναι έτοιμη τόσο για άμυνα, όσο και για επίθεση, η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε και έναν ανασχηματισμό διαρκείας στη Χαριλάου Τρικούπη. Τέσσερα νέα πρόσωπα ανέλαβαν νευραλγικά πόστα. Ο Χρήστος Ασπιώτης τοποθετήθηκε συντονιστής οργανώσεων εργαζόμενων, ο Δημήτρης Μάντζος, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Στέφανος Παραστατίδης πήρε τον κρίσιμο ρόλο του γραμματέα Οργανωτικού και ο Απόστολος Σπυρόπουλος θα είναι ο νέος συντονιστής Έργου Τομέων Πολιτικής.

Κίνδυνος συρρίκνωσης του χώρου…
Εκ μέρους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. «Υπάρχει ένα δεδομένο. Δεν πετύχαμε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και επανερχόμαστε σε έναν δικομματισμό στον οποίο δεν είμαστε ο ένας από τους δύο πόλους», επισήμανε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μιλάμε για δικομματισμό, λες και είμαστε το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός των προηγούμενων ετών».

«Οι στόχοι μας ήταν να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, αλλά αποτύχαμε να πλησιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάει ψηλά η ΝΔ» και τόνισε πως «δεν γίνεται να συμβιβαστούμε με το 8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές κέρδισε μισό εκατομμύριο και εμείς 20 χιλιάδες ψήφους». Επέρριψε ευθύνες και για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων λέγοντας ότι «όπου είχαμε ισχυρά ψηφοδέλτια πήραμε τεράστια ποσοστά, ενώ, αντίθετα, όπου δεν υπήρχε καθαρό τοπίο για κάποιο στέλεχος πέσαμε».


Σχολιάστε εδώ