Ο φίλος του Τσίπρα, ο Ζάεφ, θα… δωροδοκούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με 100.000 ευρώ!

Ο φίλος του Τσίπρα, ο Ζάεφ, θα… δωροδοκούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με 100.000 ευρώ!

Διαβάζοντας για την τόση αφέλεια με την οποία χειριζόταν τόσο σημαντικά θέματα, όπως οι σχέσεις της χώρας του με την Ουκρανία, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά ακόμη και με τις ΗΠΑ, απορούμε πώς ο κ. Ζάεφ τα κατάφερε τόσο καλά στη διαπραγμάτευση με τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναφερόμαστε στη γνωστή πια υπόθεση των Ρώσων φαρσέρ που πήραν τηλέφωνο τον κ. Ζάεφ και υποκρίθηκαν ότι είναι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο.

Και δεν ήταν ένα, αλλά δύο – τρία τηλεφωνήματα, στα οποία νόμιζε ότι μιλάει με τον ουκρανό Πρόεδρο…
Εκεί λοιπόν αποδέχεται την «πρόταση» να δωροδοκήσει τον… Οικουμενικό Πατριάρχη με 100.000 ευρώ για να αναγνωρίσει τη «Μακεδονική Εκκλησία», ακούει τον δήθεν Ποροσένκο να του λέει ότι θέλει να επεκτείνει το εργοστάσιο σοκολάτας του και στη «Μακεδονία» και ανταποκρίνεται λέγοντας ότι θα τον βοηθήσει προσωπικά.

Ακούει τον υποτιθέμενο Ποροσένκο να τον συμβουλεύει εν όψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να του λέει ότι «δεν έχει σημασία τι ψηφίζουν οι πολίτες, αλλά πώς θα μετρηθούν οι ψήφοι», κάτι με το οποίο συμφωνεί ο κ. Ζάεφ και προφανώς έλαβε υπόψη τη… συμβουλή του «μαϊμού» Ποροσένκο, καθώς το δημοψήφισμα τελικά κρίθηκε έγκυρο, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ήταν κάτω από το όριο που προέβλεπε ο νόμος.

Του έκανε πλάκα και ο «Ποροσένκο» λέγοντας ότι, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, θα μπορεί και ο ίδιος να λέγεται πλέον «Μέγας Πέτρος»…

Δυστυχώς, αυτός ο… πανέξυπνος και δαιμόνιος πολιτικός ήταν που μας έπιασε… κότσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ