Μας βάζει τα γυαλιά και η Πολωνία! Τι μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για κρατήσει τους νέους στη χώρα

Μας βάζει τα γυαλιά και η Πολωνία! Τι μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για κρατήσει τους νέους στη χώρα

-Δεν θα πληρώνουν φόρους οι νέοι μέχρι 26 ετών για να μη φεύγουν

-Κι εμείς εδώ βλέπουμε να έχουν φύγει πάνω από 700.000 νέοι κυρίως και δεν δίνουμε κανένα κίνητρο για να επιστρέψουν στην πατρίδα που νοσταλγούν και να σταματήσει η διαρροή

Τα κίνητρα που θα έπρεπε να είχαν προσφέρει από τη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κατάρρευση, το 2009, οι κυβερνήσεις μας στους νέους για να μείνουν εδώ και να μην πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς (μέχρι σήμερα έχουν φύγει πάνω από 700.000 νέοι κυρίως – ο ανθός τού αύριο) προσφέρει η πολωνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι εξήγγειλε ότι θα καταργήσει τη φορολογία εισοδήματος για τους πολίτες κάτω των 26 ετών. «Το μέτρο έχει στόχο να βελτιώσει τις ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, ώστε να αντιστοιχούν σε εκείνες που προσφέρονται στη Δύση». Μάλιστα, η πολωνική κυβέρνηση ζητάει να εγκρίνουν την πρότασή της άμεσα οι βουλευτές, ώστε να τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο.

Από αυτήν τη ρύθμιση θα βγουν κερδισμένοι 2.000.000 νέοι άνθρωποι, το δε κόστος της είναι 590 εκατ. ευρώ (2,5 δισ. ζλότι). Οι νέοι και οι νέες της

Πολωνίας που δεν έχουν συ­μπληρώσει το 26ο έτος και κερδίζουν τον χρόνο μέχρι και 85.000 ζλότι, ή 20.000 ευρώ (σχεδόν 1.670 ευρώ τον μήνα), θα έχουν μηδενική φορολογική επιβάρυνση.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετρώντας το κόστος της απώλειας ενός μεγάλου ποσοστού της νέας γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004 που η Πολωνία μπήκε στην ΕΕ έφυγαν 1.700.000 άτομα. Μάλιστα, το 2015 είχε δημιουργηθεί μεγάλη πολωνική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο με 680.000 μέλη, όταν η Κρακοβία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, έχει πληθυσμό περίπου 750.000 άτομα.

Όταν συμβαίνουν αυτά στην Πολωνία, σε εμάς εδώ πέρα βρέχει. Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα μαρτυρικά χρόνια βλέπουν τα νιάτα μας (κυρίως) να φεύγουν και δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ένα μέτρο για να κρατήσουν τις νέες γενιές εδώ, κάτι που είναι και θέμα επιβίωσης της πατρίδας μας με την πορεία συρρίκνωσης του πληθυσμού, που θα έχει αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα χρόνια να είμαστε λίγο πάνω από 8.000.000. Άλλο ένα… επίτευγμα.

Ώρα να χτυπήσουν οι καμπάνες…

Φωτο: wikimedia.org


Σχολιάστε εδώ