Τσίγκινα τα 10,469 δισ. που… χρωστάει η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή!

Τσίγκινα τα 10,469 δισ. που… χρωστάει η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή!

Μύθος είναι οι περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Ε­φορία, που ανέρχονται σε 104,7 δισ. ευρώ, και στα ασφαλιστικά ταμεία, που φθάνουν στα 34 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα 139 δισ. ευρώ είναι ζή­τημα αν είναι εισπράξιμα τα μισά. Απλώς, οι κυβερνήσεις, και η σημερινή και οι προηγούμενες μνημονιακές, τα εμ­φανίζουν ως οφειλόμενα γιατί αλλιώς οι «θεσμοί» θα βάλουν τις φωνές ότι το άνοιγμα που δεν καλύπτεται είναι κατά κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο, οπότε θα πρέπει να γίνουν μεγάλες περικοπές και να παρθούν πρό­σθετα μέτρα, που θα… στάζουν αίμα!

Μόλις προχθές αποκαλύφθηκε ότι στον μακρύ κατάλογο των μεγάλων οφει­λετών που φιγουράρουν στον πίνακα των 104,7 δισ. ευρώ είναι και η… μακαρία τη λήξη, χρεοκοπημένη εδώ και πολλά χρόνια Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, η οποία… οφείλει –κρατιέστε;– 10,469 δισεκατομμύρια ευρώ (!) και ήταν στο επίκεντρο του τεράστιου σκανδάλου των «δομημένων ομολόγων».

Στην ίδια κατηγορία είναι και τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, η Sprider Stores, η Ασπίς Πρόνοια, η Θεμελιοδομή, το Μινιόν και η Πειραϊκή – Πατραϊκή, καθώς και η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, η οποία χρωστάει 1,844 δισ. ευρώ στην Εφορία και 1,565 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ!

Από το σύνολο των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ, οι 24.666 χρωστούν τα 95 δισ. από τα 104,7 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών στην Εφορία!


Σχολιάστε εδώ