Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι αυτή που θα επιλέξει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι αυτή που θα επιλέξει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

– Επέστρεψε ανυπόγραφο το Διάταγμα των αλλαγών στον Άρειο Πάγο ο Παυλόπουλος

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα, ο Πρ. Παυλόπουλος αρνήθηκε μέχρι τέλους να υπογράψει τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, διαψεύδοντας όσους θεωρούσαν ότι στο τέλος θα υ­ποχωρήσει και θα διευκολύνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως την αποκάλυψη που είχε κάνει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της 2ας Ιουνίου, ότι οι αλλαγές στη δικαιοσύνη που είχε αποφασίσει η (προηγούμενη) κυβέρνηση ήταν στον «αέρα».
Προχθές (Παρασκευή) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε στην κυβέρνηση ανυπόγραφα τα προεδρικά διατάγματα, τα οποία χωρίς την υπογραφή του δεν έχουν καμία απολύτως νομική ισχύ και οποιονδήποτε δεσμευτικό χαρακτήρα. Μετά την εξέλιξη αυτή άμεσα πρέπει να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να καταλήξει στην επιλογή των προσώπων που θα προταθούν για τις θέσεις του προέδρου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θέσεις που παραμένουν ουσιαστικά κενές, καθώς η θητεία των προηγούμενων έληξε στις 30 Ιουνίου και αναπληρώνονται τυπικά από τους παλαιότερους στην ιεραρχία δικαστές.
Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σχέδιο απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης εκ μέρους της κυβέρνησης. Ανέφερε ακόμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην επιλογή των προσώπων με βάση το Σύνταγμα και κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι «οι μεθοδεύσεις αυτές προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη».


Σχολιάστε εδώ