Βασ. Θεοτοκάτος: Ενδιαφέρονται τα κόμματα για τον εφιάλτη του δημογραφικού και την πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας;
Tου
ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
Επιτίμου Δικηγόρου – προέδρου της ΑΣΠΕ
Η Ελλάς όδευσε για μία ακόμη φορά σε νέες εκλογές, στο ευγενές αυτό άθλημα που ανθεί στη χώρα μας, χωρίς βεβαίως οι πολίτες να ελπίζουν ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο και χωρίς να υπάρχει όραμα και ελπίδα. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν φαίνεται ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητος που μαστίζει την πατρίδα μας, η οποία οδηγείται στο τέλος της ιστορίας της και τη μουσουλμανοποίησή της, με τον εποικισμό που συντελείται από την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή των λαθρομεταναστών, όπως η ίδια η Βουλή και όλα τα κόμματα ονόμαζαν με το ομόφωνο πόρισμα του Φεβρουαρίου του 1993 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός, ΚΚΕ).
Η λύση κάθε προβλήματος και μάλιστα οικονομικού προϋποθέτει την επιβίωση του έθνους. Η κατάσταση, εκτός ολικής ανατροπής, δεν φαίνεται ότι μπορεί να ανατραπεί, αφού οι θάνατοι κάθε έτος (83.018) υπερβαίνουν σταθερά τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον, πράγμα που δεν έχει προηγούμενο και ο κατήφορος αυτός θα συνεχισθεί.
Στις προεκλογικές ομιλίες και δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μνημονευόταν το Δημογραφικό και η υπογεννητικότητα, χωρίς, όμως, να δίδεται απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς να προτείνονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως.
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) με την προκήρυξη των εκλογών απέστειλε άμεσα προς τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων επιστολή με την οποία τους καλούσε να της γνωστοποιήσουν ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν.
Η ΑΣΠΕ θεωρεί ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση είναι τα ακόλουθα:
1) Να επανέλθουν, όπως ίσχυαν ως δημογραφικά κίνητρα έως το 2009, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, η ισόβια σύνταξη και το επίδομα της πολύτεκνης (και της τρίτεκνης) μητέρας, όπως και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για κάθε μητέρα που αποκτούσε το τρίτο και πλέον τέκνο της.
2) Να επανέλθουν τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων, ενώ τώρα φορολογούνται οι πολύτεκνοι όπως οι άγαμοι. Είναι πέραν πάσης λογικής να πληρώνει τον ίδιο φόρο ο πολύτεκνος για το ίδιο ποσό, όσα προστατευόμενα τέκνα και αν έχει, με τον άγαμο στη φορολογία εισοδήματος.
3) Να απαλλαγούν οι πολύτεκνοι ή να καθιερωθεί απαλλαγή 80% από την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, ενώ τώρα πληρώνουν οι πολύτεκνοι την ίδια εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος με τον άγαμο.
4) Να απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από τον ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για την πρώτη κατοικία τους και να καθιερωθεί τουλάχιστον απαλλαγή για ποσό ακίνητης περιουσίας μέχρι 400.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 100.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του τέταρτου.
5) Να επανέλθει για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους το ποσοστό 20% στους διορισμούς διαμέσου του ΑΣΕΠ και να ισχύει για όλα τα υπουργεία.
6) Να καταργηθούν για τους πολυτέκνους τα τεκμήρια διαβίωσης και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
7) Να επαναφέρουν τις ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους.
8) Να συμπεριληφθούν και οι οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν εδώ και 30 χρόνια, στους φορείς διανομής των φρούτων, λαχανικών κ.λπ., τους οποίους έθεσε εκτός η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β/14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι να τα στερούνται.
9) Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και της συντελούμενης με ταχύτατους ρυθμούς πληθυσμιακής αλλοιώσεως του πληθυσμού της χώρας.
10) Να γνωστοποιήσουν με ποιους τρόπους θα αποτρέψουν τη συντελούμενη πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδος και εάν και με ποιους τρόπους προτίθενται να ενισχύσουν την αύξηση των γεννήσεων.
Η λύση του Δημογραφικού πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα, αλλιώς θα ισχύσει το «Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι».