Και στη Θράκη ό,τι θέλει κάνει το τουρκικό προξενείο

Και στη Θράκη ό,τι θέλει κάνει το τουρκικό προξενείο

Η «ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο». Το ακούσαμε και πάλι αυτό το σύνθημα στη Θράκη και δεν διακινείται μόνο από το τουρκικό προξενείο, αλλά δυστυχώς και από υποψηφίους των μεγάλων κομμάτων, που επιχειρούν έτσι να αποσπάσουν την εύνοια του προξενείου και του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ. Ο φόβος δεν είναι άλλος από την αποχή των μειονοτικών και έτσι επιχειρούν με κάθε τρόπο να πείσουν ότι στις ευρωεκλογές ο «Τούρκος ψηφίζει ΚΙΕΦ», αλλά στις εθνικές εκλογές ψηφίζει μαζικά «τούρκους υποψηφίους», με κατανομή σε όλα τα κόμματα, ώστε να αποκλεισθούν χριστιανοί υποψήφιοι.

Γιατί δεν έχουμε ίσως αντιληφθεί ότι μπορεί στις εθνικές εκλογές να μην κατεβαίνει προς το παρόν το ΚΙΕΦ, αλλά το μήνυμα που θέλει να στείλει το προξενείο την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι ότι στη Ροδόπη εξελέγησαν μόνο μουσουλμάνοι βουλευτές και συνεπώς η πραγματική μειονότητα στην περιοχή είναι το… χριστιανικό στοιχείο.

Είχαμε και τον κ. Χαμπίπογλου να καταγγέλλει ότι οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» στη Θεσσαλονίκη ανα­γκάζονται, λόγω των κλειστών τζαμιών, να κάνουν προσευχή σε αυτοσχέδια τζαμιά στη λέσχη του συλλόγου τους, τον «Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης». Έναν σύλλογο που ιδρύθηκε ακριβώς για να μπορέσει αφενός να καπελώσει τους μουσουλμάνους της Μακεδονίας (μόνιμους κάτοικους ή περαστικούς) υπό τη σκέπη των ακραίων της Θράκης και του τουρκικού προξενείου και συγχρόνως να φέρουν στο προσκήνιο το αίτημα για επαναλειτουργία τζαμιών που είναι πλέον ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της οθωμανικής περιόδου.

Όμως δεν είναι τόσο η επιθυμία για λειτουργία τζαμιού στην περιοχή. Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε διαθέσει ένα ιστορικό τζαμί της πόλης για το Ραμαζάνι, αλλά ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν ήθελε ο ιμάμης να έρθει από τη νόμιμη μουφτεία της Ροδόπης ή της Ξάνθης, αλλά από τους ψευδομουφτήδες και έτσι σαμποτάρισαν αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε με μεγάλο προσωπικό κόστος και με πολλές αντιδράσεις ο κ. Μπουτάρης.

Έτσι, τώρα φθάνουν κάθε εβδομάδα από τις ψευδομουφτείες ιμάμηδες όχι μόνο για το Ραμαζάνι αλλά και για θρησκευτική εκπαίδευση στο Κοράνι.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, πρόεδρος της ανθελληνικής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων Δυτικής Θράκης», διαμαρτύρεται γιατί η Ελλάδα δεν επιτρέπει στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» που μένουν στη Θεσσαλονίκη να ασκήσουν τη λατρεία τους στο Χαμζά Μπέη Τζαμί, στο Σουλεϊμάν Χορτατζή Εφέντη Τζαμί, στο Γενί Τζαμί και στο Αλατζά Ιμαρέτ Τζαμί, τα οποία παρέμειναν από την οθωμανική περίοδο στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν του πέφτει λόγος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Χαμπίπογλου, εάν, με την ίδια λογική, σε όποια περιοχή της Τουρκίας βρεθούμε καμιά παρέα χριστιανοί και κάνουμε έναν σύλλογο θα μας επιτρέψουν να ασκούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα σε όλα τα χριστιανικά και βυζαντινά μνημεία που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή… Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια τέτοιου είδους… αμοιβαιότητα, αλλά θα πρέπει, πριν ανοίξει τέτοια συζήτηση, να πάρει πρώτα την άδεια από τον κ. Ερντογάν και τους συμμάχους του Γκρίζους Λύκους…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ