Τώρα πήραν χαμπάρι ότι η απλή αναλογική μπλοκάρει τη λειτουργία των δήμων

Τώρα πήραν χαμπάρι ότι η απλή αναλογική μπλοκάρει τη λειτουργία των δήμων

-Πολύ αργά θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κυβερνησιμότητα των δήμων αλλά και την αποτελεσματικότητα των μεγαλύτερων Ενώσεων των ΟΤΑ (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ κ.λπ.) κρούει ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, που είναι και απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Όπως τονίζει στα μέλη της ΠΕΔΑ, με επιστολή που τους έστειλε, πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στον «Κλεισθένη» για να αρθούν οι δυσκολίες που προκαλεί η απλή αναλογική και οι οποίες απειλούν να γίνουν τροχοπέδη για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφέρει μάλιστα ότι είχε θέσει το θέμα στον απελθόντα υπουργό Εσωτερικών, αλλά δεν εισακούσθηκε. Και ζητά από την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ να επαναφέρουν το θέμα στη νέα κυβέρνηση για να δώσει λύση.

Βέβαια τις ενστάσεις αυτές αλλά και την αδιαφορία του απελθόντος υπουργού Εσωτερικών ο κ. Ιωακειμίδης τώρα τις αποκαλύπτει. Δεν τον ακούσαμε ποτέ να βγει και να καταγγείλει τον υπουργό που τον αγνόησε, ούτε τον «Κλεισθένη» για τις όποιες αστοχίες του. Τώρα που αλλάζει η κυβέρνηση θυμήθηκε να… βγει στα κάγκελα. Ας είναι όμως. Γιατί αυτά που λέει είναι σωστά, όπως και τα παραδείγματα που φέρνει, ειδικά αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πρέπει να συμμετέχει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με 28 συμβούλους, εκ των οποίων το 60% θα προέρχεται από την πλειοψηφία.

Δηλαδή, ο συνδυασμός του δημάρχου θα πρέπει να στείλει στην ΠΕΔΚΜ 17 συμβούλους (το 60% των 28). Όμως ο συνδυασμός του έχει εκλέξει μόλις επτά! Τους υπόλοιπους πού θα τους βρει; Κατά συνέπεια η Περιφερειακή Ένωση δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Τι θα κάνει για όλα αυτά η νέα κυβέρνηση;

Φωτό: toaerodromio.gr


Σχολιάστε εδώ