Εξυγίανση της ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή

Εξυγίανση της ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή

-Διαδικασίες fast-track για την αναδιάρθρωση της ΔΕΚΟ
-Στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος τo νομοσχέδιo που ξεμπλοκάρει τη μεγάλη επένδυση του Eλληνικού

Η διαμόρφωση θετικού επενδυτικού κλίματος βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να προχωρήσουν με ταχύτατες διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στο ξεμπλοκάρισμα των έργων στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontra news άμεσες θα είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ. Το σχέδιο προβλέπει την εξυγίανση της εταιρείας με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Η επίλυση του προβλήματος της ΔΕΗ παρουσιάζει οικονομική αιμορραγία εξαιτίας της απόσχισης του δικτύου και της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων που θα έδινε ρευστότητα στην επιχείρηση. Επιδίωξη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη είναι οι όποιες αλλαγές να γίνουν με τη συναίνεση των εργαζομένων. Πάντως οι ενεργειακοί όμιλοι βρίσκονται σε θέση μάχης και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στη ΔΕΗ.Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η διαφαινόμενη συνεργασία κορυφαίου ελληνικού, ενεργειακού ομίλου, με μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού προκειμένου να διεκδικήσουν το μάνατζμεντ της ΔΕΗ. Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεμπλοκάρισμα της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού.

Οι εντολές που έχει δώσει είναι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που απεγκλωβίζει την επένδυση από τη γραφειοκρατία του υπουργείου Πολιτισμού, τους αρχαιολόγους και τους δασάρχες, να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο από την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό. Η έναρξη του μεγάλου αυτού έργου αναμένεται να αλλάξει ριζικά το επενδυτικό κλίμα και να αυξήσει κατακόρυφα την οικοδομική δραστηριότητα σε περιοχές που βρίσκονται σε όλο το μήκος της παραλιακής.

Γιατί το έργο του Ελληνικού θα δώσει μεγάλες υπεραξίες στα ακίνητα, στην Γλυφάδα, την Βάρη, την Καλλιθέα, το Φάληρο και σε όλες τις κοντινές περιοχές.Μαζί με το νομοσχέδιο του Ελληνικού θα κατατεθούν και τροπολογίες οι οποίες καθορίζουν τον χρόνο εκδίκασης προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μεγάλες επενδύσεις. Τα δικαστήρια θα είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν τις αποφάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αποφεύγονται καθυστερήσεις που οδηγούν στην ακύρωση επενδύσεων.

Πηγή: kontra news
Φωτο: twitter.com/kmitsotakis


Σχολιάστε εδώ