Αποκάλυψη: Προπλήρωσε το Δημόσιο στη ΔΕΗ το ρεύμα που θα καταναλώσει μέχρι το 2022!

Αποκάλυψη: Προπλήρωσε το Δημόσιο στη ΔΕΗ το ρεύμα που θα καταναλώσει μέχρι το 2022!

Κανείς δεν ευθύνεται για την κατάρρευσή της;

-Δίνοντας 2,2 δισ. ευρώ, για να μη χρεοκοπήσει! 

Πετάει η οικονομία, η ανάπτυξη είναι εδώ, βγήκαμε από τα Μνημόνια.

Ο κολοσσός της χώρας στον τομέα των υποδομών, η ΔΕΗ, έχει φτάσει σε κατάσταση χρεοκοπίας, που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να πληρωθεί προκαταβολικά το ρεύμα που θα καταναλώσει το Δημόσιο μέχρι το 2022!

Συ­γκεκριμένα, κατέβαλε στη ΔΕΗ την εβδομάδα που πέρασε 2,2 δισ. ευρώ και έτσι αποφεύχθηκε το κραχ, δεδομένου ότι έπρεπε να πληρώσει ομόλογο λήξης Απριλίου, ύψους 350 εκατ. ευρώ, και η «αγορά» δεν ήταν πρόθυμη να καλύψει νέα έκδοση ομολόγου.

Είναι απίστευτο το πού κατάντησαν τη ΔΕΗ, που είχε ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια και έφτασε στο σημείο να χρειάζεται να πληρώσει το Δημόσιο το ρεύμα που θα καταναλώσει… προκαταβολικά. Οι ζημίες στο πρώτο τρίμηνο του 2019 είχαν φτάσει στα 218,2 εκατ. ευρώ (οι συνολικές ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ), με τις λειτουργικές δαπάνες να έχουν ανέβει στο 1,2 δισ. ευρώ και τα συνολικά χρέη στα 4,2 δισ. ευρώ.

Για όλη αυτή την κατάντια δεν φταίει κανείς, κύριε πρωθυπουργέ; Ήδη οι ορκωτοί λογιστές έχουν στείλει σήμα κινδύνου: Μιλούν περί αβεβαιότητας ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησης.


Σχολιάστε εδώ