Ανάσα μέχρι τον Σεπτέμβριο για 14 περιοχές

Ανάσα μέχρι τον Σεπτέμβριο για 14 περιοχές

Ακόμα μία παράταση, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά, για 14 περιοχές, στις οποίες λήγουν εντός του Ιουλίου οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων. Η παράταση είναι οριζόντια και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου: «Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αλλά και σε συνέχεια ανακριβών δημοσιευμάτων και πληροφοριών που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ περί γενικής παράτασης των δηλώσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα κατά έξι μήνες, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ισχύουν σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Η τροπολογία δεν συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση την αυτόματη παροχή γενικής παράτασης έξι μηνών για όλη τη χώρα. Αντίθετα, η παράταση που προβλέπει η τροπολογία θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές, περιορισμένες σε αριθμό, για τις οποίες θα αξιολογηθεί η ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης επιβεβλημένη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να λάβουν την πρόσθετη προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση».


Σχολιάστε εδώ