Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας

-Και αντίβαρο στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ρόλο εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα φιλοδοξεί να διαδραματίσει μετά τις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής, με τις δημοσκοπήσεις να δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Την ίδια στιγμή η Φ. Γεννηματά με σταθερό και ευθύ τρόπο υπογραμμίζει την πρόθεσή της να παράσχει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής «χρήσιμη ψήφο» για τον ελληνικό λαό και τα λαϊκά συμφέροντα και «κρίσιμη ψήφο» για την πολιτική σταθερότητα. «Μονάχα εμείς μπορούμε να είμαστε προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μόνο εμείς μπορούμε να είμαστε αντίβαρο απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και προοδευτικό πρόσημο στο πρόγραμμά της. Επανέλαβε πάντως ότι θα στηρίξει τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος κ.ά.

Στο επιτελείο της κ. Γεννηματά το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις μάχες του σταυρού, όπως και τις καραμπόλες του εκλογικού νόμου. Τα πρόσωπα που θα είναι στην επόμενη Βουλή είναι κρίσιμο θέμα, καθώς στο Κίνημα Αλλαγής είναι σαφές πως υπάρχουν στελέχη που βλέπουν πιο θετικά τη συνεργασία με τη ΝΔ και άλλα που προτιμούν τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο νέος φορέας θα εκλέξει βουλευτές στην Α’ Αθηνών, στους τρεις τομείς της παλαιάς Β’ Αθηνών, στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες πολλά θα κριθούν από τη μάχη των τριεδρικών.

Με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το Κίνημα Αλλαγής θα έχανε τη Λακωνία και θα κρατούσε Αργολίδα και Αρκαδία. Αν, όμως, η ΝΔ ανεβάσει τα ποσοστά της σε αυτούς τους νομούς και το υπόλοιπό της είναι μεγαλύτερο από την εκλογική επίδοση του Κινήματος Αλλαγής, τότε μπορεί οι έδρες να μοιραστούν μεταξύ των δύο πρώτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα ξεκινήσουν καραμπόλες και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί πού θα «καθίσουν» οι έδρες.


Σχολιάστε εδώ