Ν. Δένδιας: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τον “κακό λύκο”, να τρομάξει τον κόσμο, να δημιουργήσει αίσθηση κινδύνου

Ν. Δένδιας: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τον “κακό λύκο”, να τρομάξει τον κόσμο, να δημιουργήσει αίσθηση κινδύνου

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών,  Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης για τις πολιτικές εξελίξεις,  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων που παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για το περιστατικό στο “Μάτι” Αττικής:

Δεν είπε την αλήθεια ο Πρωθυπουργός. Υπάρχει δορυφορικό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούμε πάντοτε όταν ταξιδεύουμε και το οποίο είναι μέσα στο αεροπλάνο. Όσο ήμουν Υπουργός Δημοσίας Τάξης ουδέποτε ταξίδεψα χωρίς δορυφορικό τηλέφωνο. Δεν υπάρχει καμία λογική πιθανότητα πλην της πλήρους ανικανότητας, ο Πρωθυπουργός της χώρας να μπαίνει σε ένα αεροπλάνο, να απομονώνεται και να ισχυρίζεται ότι βγήκε και δεν γνώριζε και επίσης ότι μετά από μία ώρα -όσο χρειάστηκε να πάει στην σύσκεψη- πάλι δεν γνώριζε. Ή είναι παντελώς ακατάλληλος να είναι Πρωθυπουργός,  αν πραγματικά έφτασε σε αυτό το σημείο να υπάρχουν τόσοι  νεκροί στην χώρα και να μην το έχει πληροφορηθεί ή μας κοροϊδεύει με τον χειρότερο τρόπο λέγοντας μας πράγματα που αντικρούονται στην αλήθεια.

Ποιος είναι ο κύριος συντονιστής αυτής της προσπάθειας; Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Ποιος έχει τεράστιες εξουσίες όταν κηρύσσεται έκτακτη ανάγκη; Ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Είχε αποστρατευθεί ως μη δυνάμενος να συνεχίσει την καριέρα του το 2012. Αλλά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τον έκρινε ικανό να συντονίσει όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα περί κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας και από πού θα γίνει εξοικονόμηση πόρων στο Δημόσιο :

Η αντίληψη ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για να πάνε στο τραπεζικό σύστημα, δεν αντέχει σε κριτική. Ερχόμαστε τώρα στην κρυφή ατζέντα, ποια είναι η πραγματικότητα; O Πρωθυπουργός της χώρας τι προσπαθεί να κάνει; Να εμφανίσει τον “κακό λύκο”, να τρομάξει τον κόσμο, να δημιουργήσει αίσθηση κινδύνου. Όσο αυξάνεται η διαφορά μεγαλώνει και η ανάγκη του να μετέχει στην προσπάθεια να παρουσιάσει την Νέα Δημοκρατία σαν  τον “κακό λύκο”.

 Όταν εσείς λέτε ένα προς ένα και  εμείς λέμε ένα προς πέντε, στις προσλήψεις, δεν είναι φανερό ότι αυτό το «τέσσερα» διαφορά είναι μια τεράστια δαπάνη για το Δημόσιο; Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων του Δημοσίου Χρέους και των ομολόγων,  δεν είναι μια τεράστια εξοικονόμηση; Eίναι επειδή θα κερδίσουμε εμείς τις εκλογές ή δεν είναι;

Για τον χαρακτηρισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  από τον  Αλέξη Τσίπρα:

Δεν αξίζει σε κανέναν, και αδικεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον μακαρίτη τoν Κωνσταντίνο Μητσοτάκη του οποίου η υστεροφημία είναι αυτή που είναι μετά από 100 χρόνια σχεδόν προσφοράς στον Δημόσιο βίο και στην ζωή του τόπου.

Εμείς θεωρούμε με κάθε σεβασμό προς την απόφαση του αφεντικού μας, του Ελληνικού λαού ότι έχουμε ένα καθαρό προβάδισμα. Βεβαίως αυτό θα κριθεί την μέρα των εκλογών, τίποτα δεν είναι δεδομένο.


Σχολιάστε εδώ