Άλλη μια απόδειξη  ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει σωτηρία…

Άλλη μια απόδειξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει σωτηρία…

…είναι η απόφαση να αλλάξει άρον άρον τις σημερινές Διοικήσεις των ΔΕΚΟ (πρόεδρο και μέλη σε ΕΥΔΑΠ –αποδεικνύεται ότι δεν παραιτήθηκε τυχαία ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ι. Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου–, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ), τοποθετώντας πρόσωπα απόλυτα ελεγχόμενα από τον ίδιο και την κλειστή ομάδα του, για να μπορεί ως αντιπολίτευση να παίζει τα παιχνίδια του και να μη λειτουργεί τίποτα στον κρίσιμο αυτό χώρο, να γίνεται χαμός.

Προφανώς, έχει και τα στοιχεία, πιο… έγκυρα από εκείνα που του έδιναν ότι στις ευρωεκλογές η διαφορά θα ήταν μικρή και θα παλευόταν αλλά και ότι στις αυτοδιοικητικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε κάποιους μεγάλους δήμους και μία περιφέρεια, το λιγότερο.

Τελικά, όμως, ο χάρτης της Ελλάδας τη νύχτα της 26ης Μαΐου βάφτηκε γαλάζιος.

Πήρε το… μάθημα και τώρα αυτό που… δουλεύει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα μπορεί την επομένη της 7ης Ιουλίου, από τη στιγμή που οι κάλπες δώσουν την εξουσία στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, να του κάνει τη ζωή δύσκολη και να μην μπορεί να σταθεί.

Βέβαια, στην πολιτική δεν είναι τίποτα δεδομένο. Δεν σημαίνει πως θα σου βγει αυτό που στήνεις για τον αντίπαλό σου και δεν θα πέσεις ο ίδιος στον λάκκο που σκάβεις.

Είναι γνωστό τι συμβαίνει στα παρασκήνια, όμως άλλο ο σχεδιασμός και άλλο το αν εκείνος στον οποίο ο λαός θα δώσει τα κλειδιά θα πάρει τα μέτρα του και δεν θα αφήσει πόρτες ανοιχτές. Ήδη κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι θα ευοδωθεί η… απόπειρα του ζώντος την τελευταία εβδομάδα της παρουσίας του στο Μαξίμου να αλλάξει τις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ για να τις έχει του… χεριού του.

Άλλωστε, δεν τα κατάφερε να υλοποιήσει και τις αλλαγές που είχε αποφασίσει στην κορυφή της Δικαιοσύνης (Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας). Και αυτό λέει πολλά…


Σχολιάστε εδώ