Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τώρα συζητάμε για την επόμενη μέρα της χώρας

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τώρα συζητάμε για την επόμενη μέρα της χώρας

Ο αντιπρόεδρος και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιαδής, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Από τη στιγμή που προηγήθηκαν οι ευρωεκλογές, εκεί που υπήρχε η πιο μεγάλη πολιτική σύγκρουση και βγήκε το γνωστό αποτέλεσμα, όλοι καταλάβαμε ότι από εκεί και πέρα η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Άρα δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να συζητάμε για τον Καμμένο, για τη Novartis για το ένα και το άλλο, τώρα συζητάμε για την επόμενη μέρα της χώρας.

Ερωτηθείς πως θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι προβάλλουν αντιρρήσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό είναι το επιχείρημα για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση τη Δευτέρα. Φαντάζεστε να ξυπνήσουμε τη Δευτέρα και να μην έχουμε ισχυρή κυβέρνηση; Τότε σε αυτή την περίπτωση τα χαστούκια που θα φάμε θα είναι αδιανόητα, για αυτό πρέπει να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η «τρύπα» που λεει ο κ. Στουρνάρας αν συνεχιστεί τα καλό κλίμα στις αγορές θα έχει θεραπευτεί μόνο από την πτώση των επιτοκίων. Όταν εμείς θα ψηφίσουμε την αναστολή του ΦΠΑ στη νέα οικοδομή για τρία χρόνια και θα ξεκινήσει ο κόσμος να χτίζει σπίτια η ανάπτυξη θα ξεκολλήσει από το 1,3 θα πάει στο 2,5-3 εκεί βρεις άλλο ένα δις. Δεν είμαστε τρελοί ούτε θα τσακωθούμε με τους ευρωπαίους απλώς θα ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας ακολούθησε την πολιτική των υπερπλεονασμάτων, 3,5 του λέγανε οι ευρωπαίοι 4,5 έβγαζε αυτός. Εμείς δεν θέλουμε  βγάζουμε ούτε ένα ευρώ πάνω από το συμφωνηθέν για να αφήνουμε ρευστότητα στην αγορά και να κινείται το χρήμα. Δεν θα πείσουμε τους ευρωπαίους τον πρώτο χρόνο και τον πρώτο χρόνο τα υπερπλεονάσματα θα είναι 3,5, όταν θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα αρχίσει να τρέχει η ελληνική οικονομία να είστε βέβαιοι ότι οι ευρωπαίοι θα θέλουν να είναι συμμέτοχοι ενός success story.

Ερωτηθείς αν είναι αλαζονικό το να ζητάει αυτοδυναμία η ΝΔ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν ακούγαμε ένα ΚΙΝΑΛ το οποίο θα έλεγε όλο αυτό το διάστημα «εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα και θα είμαστε η προοδευτική εξασφάλιση  στη νέα κυβέρνηση» θα σας έλεγα ότι ναι,  δεν πρέπει να ζητάμε για αυτοδυναμία εφόσον μιλάμε για ευρύτερες συναινέσεις. Από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ λεει «δεν θα σου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» τότε τι θα γίνει την άλλη μέρα;

ΔΗΜ: Με ψήφο ανοχής θα κάνατε κυβέρνηση;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα ψήφος ανοχής δεν είναι κυβέρνηση, φαντάζεστε έναν υπουργό να πρέπει να υπογράψει με ψήφο ανοχής; 

Ερωτηθείς αν είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουν με αυτοδυναμία της εκλογές

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βέβαιος δεν είμαι καθόλου, λεω όμως ότι αν δεν έχει η ΝΔ αυτοδυναμία τη Δευτέρα το πρωί έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα. Αν έχουμε αυτοδυναμία θα έχουμε 4 λαμπρά χρόνια.

Για το Μακεδονικό ζήτημα την περίοδο Καραμανλή

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η επίσημη θέση τότε του ΛΑΟΣ  ήταν πολύ αρνητική στον Κ.Καραμανλή και στην πιθανότητα σύνθετης ονομασίας, όλα τα βίντεο που βλέπετε είναι πριν το Βουκουρέστι βρείτε μου ένα βίντεο μετά το Βουκουρέστι. Σε όλες αυτές τις δικές μας τότε ανησυχίες απάντησε  ο Κ. Καραμανλής απάντησε ο ίδιος ιστορικά, απάντησε με το βέτο στο Βουκουρέστι. Άρα όλη η σχετική συζήτηση εκείνης της εποχής έκλεισε από τον ίδιο τον Καραμανλή με το καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα και τον ίδιο. Αυτά είναι κινήσεις απελπισίας του κ. Τσίπρα. Επί της ουσίας βγήκε ο Καραμανλής στο Βελλίδειο στήριξε Μητσοτάκη, έκανε μεγάλη κριτική στις Πρέσπες και ξαφνικά διαρρέεται από το υπουργείο Εξωτερικών ένα απόρρητο έγγραφο στον κ.Βαξεβάνη. Αυτές είναι λογικές Καμόρα, δεν είναι λογικές κυβέρνησης δηλαδή έκανες κάτι που δεν μ’ αρέσει και εγώ σε χτυπάω βρώμικα με ένα απόρρητο έγγραφο, αυτά είναι λογικές μαφίας, δεν είναι λογική Πρωθυπουργού. 

Αναφορικά με το νέο ποινικό κώδικα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο πρώτος νόμος μετά την κατάργηση της απλής αναλογικής θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, θα είναι η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, θα είναι η ίδρυση φυλακών τύπου Γ, θα είναι μια ισχυρή Αστυνομία που θα κάνει τη δουλειά της και θα πιάσει τον πρώτο που θα πετάξει μολότοφ ή πέτρα. Όποιος παραβιάζει το νόμο θα τιμωρείται από εδώ και μπρος.

Αναφερόμενος στην εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι κίνηση απελπισίας, όταν προ δέκα ημερών λεει ότι όποιος του ΣΥΡΙΖΑ πάει στο ΣΚΑΙ θα διαγραφεί και μετά από δέκα μέρες πάει ο ίδιος το πρώτο και εύλογο ερώτημα είναι «θα διαγράψει τον εαυτό του;». Είναι προφανές ότι απέτυχε το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ…

Για το debate  των πολιτικών αρχηγών

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αναβληθεί το debate γιατί θα ήταν στην Ευρώπη και μετά μας κατηγορούσε όλους ότι κρυβόμαστε δεν πάμε στο debate. Χθες την ημέρα που θα γινόταν το debate  και για το οποίο είχε ζητήσει αναβολή γιατι θα ήταν στην Ευρώπη ήταν στην Κρήτη σε προεκλογική ομιλία αφήνοντας στο πόδι του τον πρωθυπουργό της Ισπανίας. Ποιος τελικά κρίθηκε; Ο Τσίπρας κρίθηκε!


Σχολιάστε εδώ