Τσίπρας: Θα δώσουμε ξανά το κλειδί του ταμείου σε εκείνους που το χρεοκόπησαν;

Τσίπρας: Θα δώσουμε ξανά το κλειδί του ταμείου σε εκείνους που το χρεοκόπησαν;

– Η πιστοληπτική γραμμή Μητσοτάκη σημαίνει νέο Μνημόνιο
– «Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

«Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά σε αυτό τον τόπο τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα και να συγκρίνει με ψυχραιμία και λογική» είπε και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός καταλογίζοντάς του ότι σχεδιάζει νέο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης «Βρήκαμε άδεια ταμεία και σήμερα έχουμε 35 δισ. από τους κόπους του ελληνικού λαού.

Θα δώσουμε ξανά το κλειδί του ταμείου σε εκείνους που το χρεοκόπησαν; Είναι το απόθεμα της ανεξαρτησίας και εθνικής αξιοπρέπειας της πατρίδας μας. Φθάνει πια ως εδώ. Πόσα χρόνια θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ. ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων…» και τόνισε «Να λοιπόν ποιο θα είναι αυτό το κύμα των μεταρρυθμίσεων που μας κρύβει επιμελώς: Νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος. Απολύσεις στο δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα».

«Η ιστορία της χώρας μας δεν ξεκίνησε στις 25/1/2015. Προηγήθηκε μια πρωτοφανής καταστροφή με ευθύνη των πρωθυπουργών της χρεοκοπίας. Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. έλλειμμα. Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης & ο τελευταίος, έφτασε την ανεργία το 28%» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχεδιάζουν ξεπούλημα στους ιδιώτες

Αναφέρθηκε στον σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό ρωτώντας “Και αναρωτιόμαστε αλήθεια, γιατί θέλουν να ανοίξουν ξανά το ασφαλιστικό; Και γιατί δε μας αποκαλύπτουν τι ακριβώς θα κάνουνε;” και έδωσε τη απάντηση: “Η απάντηση είναι γιατί ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες πολλών δισ., με μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση. Τους έχουν τάξει την επικουρική ασφάλιση και τις εισφορές των εργαζομένων για να τα τζογάρουν στο Χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα και να αφήσουν μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς επικουρική σύνταξη. Αν από αύριο οι εργαζόμενοι σταματήσουν να πληρώνουν εισφορές στο δημόσιο ταμείο και στην επικουρική σύνταξη και την πληρώνουν σε ιδιώτες, τότε θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα. Και πώς θα καλυφθεί αυτή η μαύρη τρύπα; Με μειώσεις στις προσωπικές διαφορές, κατάργηση των προσωπικών διαφορών. Δηλαδή να εφαρμοστεί αυτό που εμείς αποτρέψαμε και που ήθελε το ΔΝΤ από 1/1/2019, με μειώσεις στις συντάξεις όλων σχεδόν των συνταξιούχων”.

«Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται και τον ίσκιο του

«Χθες αποφάσισα, να δώσω τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να βγάλει καθαρά συμπεράσματα Αποφάσισα να δώσω τη μάχη του ΣΚΑΙ. Πήγα και έδωσα τη μάχη εκτός έδρας, σε εχθρικό γήπεδο. Πήγα σε ένα κανάλι που έχει επιλέξει να μας πολεμά χωρίς αύριο, ένα κανάλι που παράγει επί της ουσίας όλη την επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «φοβάται και τον ίσκιο του γιατί έχει κρυμμένους προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του» και «γιατί αν βρεθεί απέναντί μου ή θα αναγκαστεί να απαντήσει για τις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν, για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές».

Τι παρέλαβα και ποια η κατάσταση σήμερα

«Δεν ξεχνάμε ποιοι στέρησαν σε 1 εκατομμύριο συμπολίτες τη δουλειά τους από το 10 ως το 14. Ενώ εμείς δημιουργήσαμε 400.000 νέες δουλειές. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί σε μια νύκτα μείωσαν τον κατώτατο μισθό των εργαζόμενων 22%. Ενώ εμείς, αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια, τον αυξήσαμε κατά 11%. Και έχουμε σχέδιο το ’19 και ΄20, αυξήσεις 7,5 και 7,5%, ώστε το ΄21 να ξανάρθει ο κατώτατος μισθός εκεί που ήταν πριν τον ισοπεδώσουν. Μπορούμε και έχουμε σχέδιο, η ανεργία τα επόμενα 4 χρόνια να ξανακατέβει εκεί που ήταν πριν την κρίση, και η σταθερή εργασία να γίνει κανόνας στον τόπο μας. Θέλουμε επίσης μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους». Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είπε μιλάνε για ανάπτυξη αλλά εννοούν ανάπτυξη για τους ολιγάρχες για δέκα οικογένειες που θα ελέγχουν την οικονομία και την πολιτική εξουσία, ανέφερε.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός για την μεσαία τάξη υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα για την στήριξη του κοινωνικού κράτους δεν αφορούσαν μόνο τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα αλλά και τη μεσαία τάξη. Για να καταλήξει ότι η Ελλάδα ανήκει στη μεγάλη πλειοψηφία και όχι σε μερικά τζάκια που νομίζουν ότι η εξουσία τους ανήκει κληρονομικώ δικαίω.

 

 


Σχολιάστε εδώ