Περίεργα τα πάρε – δώσε του Κουίκ…

Περίεργα τα πάρε – δώσε του Κουίκ…

Χάσαμε και τον Τέρενς Κουίκ. Προφανώς ψάχνει να βρει τρόπο για να πείσει ότι μία ψήφος στο πρόσωπό του είναι ψήφος στην προοδευτική διακυβέρνηση, τον διεθνισμό, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την εγκατάλειψη των εθνικισμών, όπως εκείνων στη Βόρεια Ήπειρο…

Όμως ο κ. Κουίκ, εξαφανισμένος τις προηγούμενες ημέρες (μιας και πλέον δεν ήταν εύκολο να πείσει ότι έπρεπε να τρέχει, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στην αγαπημένη του Αφρική ή στην Αυστραλία), προδόθηκε τελικά από τις ιστοσελίδες Βορειοηπειρωτών.

Μάθαμε λοιπόν ότι δέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών τον ανεξάρτητο υποψήφιο στον Δήμο Φοινίκης της Βορείου Ηπείρου Λεωνίδα Χρήστου, ο οποίος όμως στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με τη σημαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαβάσαμε, δέχθηκε το υπόμνημα με τον σχεδιασμό για την επόμενη τετραετία και τον κατάλογο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Όμως, σε επόμενο δημοσίευμα βλέπουμε τον κ. Κουίκ να συναντάται με τον έτερο υποψήφιο για τον Δήμο Φοινίκης, τον Χρήστο Κίτσο, πρόεδρο του μικρού μειονοτικού κόμματος MEGA, το οποίο έσπευσε να… προσκυνήσει τον Ράμα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρός του να χρισθεί επίσημα υποψήφιος με τη στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Δήμο Φοινίκης. Διαβάζουμε μάλιστα ότι ο κ. Κουίκ εξέφρασε την «εύνοια και συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης».

Στη συγκεκριμένη στιγμή, που κορυφώνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία, όπου ο Ράμα επιχειρεί να εξουδετερώσει τη μειονότητα, κινήσεις όπως αυτές του κ. Κουίκ αποπροσανατολίζουν για το τι ακριβώς θέλει και επιδιώκει το εθνικό κέντρο.

Τελικά, η Αθήνα υποστηρίζει την επιλογή του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή από τις εκλογές; Στηρίζει τον κ. Ράμα, παρά τις ανθελληνικές και αντιμειονοτικές πολιτικές που εφαρμόζει; Αν όχι, τότε γιατί ο υφυπουργός Εξωτερικών δέχεται, παραμονές των εκλογών, τον υποψήφιο ενός κόμματος που κατεβαίνει στις εκλογές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ. Ράμα, που έχει ως κύριο στόχο τον διεμβολισμό της ελληνικής μειονότητας;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ