ΝΔ: Αλλαγές στις 120 δόσεις…

ΝΔ: Αλλαγές στις 120 δόσεις…

…προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης, από τη στιγμή που η ΝΔ κερδίσει την άλλη Κυριακή τις εκλογές και αναλάβει τα ηνία της χώρας. Στις 120 δόσεις θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις (που σήμερα αποκλείονται) για οφειλές στην Εφορία. Επίσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τον καφέ, τους χυμούς, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα που σερβίρονται στις επιχειρήσεις εστίασης.

Στοιχεία για τις μειώσεις φόρων το 2019 και το 2020, για τις 120 δόσεις και τους τρεις πυλώνες του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρουσίασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στέλιος Πέτσας.

Μόλις είδε ο Τσίπρας τον μεγάλο αντίπαλό του, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μη­τσοτάκη, να εξαγγέλλει, ανακοινώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμά του, ότι στη ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία σε 120 δόσεις θα έχουν δικαίωμα ένταξης και οι επιχειρήσεις, έσπευσε να τον προλάβει την περασμένη Πέμπτη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η σχετική διάταξη έχει ως εξής: «Επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ακαθάριστα έσοδα έως δύο εκατομμύρια ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των οφειλών προς την Εφορία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση».


Σχολιάστε εδώ