Πλάνο σωτηρίας του ΠΑΟ από τον Δ. Γιαννακόπουλο

Πλάνο σωτηρίας του ΠΑΟ από τον Δ. Γιαννακόπουλο

Εδώ και αρκετό καιρό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ουσιαστικά ξεκαθαρίσει ότι μοναδική ελπίδα του Παναθηναϊκού για να ορθοποδήσει ήταν να είναι ενιαίος και με δικό του γήπεδο. Και επίσης είχε ξεκαθαρίσει πως χωρίς συμπαίκτες δεν μπορούσε να μπει στην ΠΑΕ. Ακριβώς γι’ αυτό είχε ποντάρει πολλά στο εγχείρημα του «Αthens Alive».

Αυτό δεν ευδοκίμησε, αλλά επανήλθε το πρότζεκτ του Βοτανικού. Και όπως ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, αυτό σε συνδυασμό με την… παναθηναϊκή συστράτευση είναι η μοναδική διέξοδος προκειμένου να βγει οριστικά και αμετάκλητα απ’ το αδιέξοδο.

Προειδοποίησε δε πως η μη αποδοχή των προϋποθέσεων και η μη υλοποίηση των προαπαιτούμενων από όλους τους εμπλεκόμενους θα σημάνει ταυτόχρονα και την οριστική αλλαγή σελίδας στην ιστορία του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντας ακόμα και τον ίδιο να αποχωρήσει…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε, βέβαια, πως απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν οι εξελίξεις είναι:

• Η θωράκιση της «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στον Βοτανικό από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας.

• Η συγκέντρωση μίνιμουμ 20.000.000 ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την είσοδο στον Βοτανικό. Χρήματα που θα συ­γκεντρωθούν μέσω εγγραφής μελών και μέσω χορηγιών επιφανών και μη Παναθηναϊκών.

• Αίτημα προς τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού γίνουν τα δύο προηγούμενα, για να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, τονίζοντας πως αν και έπρεπε να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη του και να αποχωρήσει, είναι διατεθειμένος να αναλάβει εξ ολοκλήρου το χρέος που υπάρχει σήμερα, όπως ήταν διατεθειμένος να το πράξει και με την υλοποίηση του «Athens Alive». Διευκρίνισε ξεκάθαρα, όμως, πως χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνει καμία ΠΑΕ, κάτι που έχει πει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

• Ο ίδιος στο όλο εγχείρημα θα δωρίσει τις μετοχές της ΚΑΕ, αξίας 25.000.000 ευρώ, σύμφωνα με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όρισε ως ημέρα-ορόσημο για το μέλλον του συλλόγου την 1η Ιουλίου 2020, ημέρα που θα πρέπει όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα να έχουν ολοκληρωθεί και ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του δικού του πλάνου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Και ξεκαθάρισε πως αν τελικά δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, ο ίδιος θα αναθέσει το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του μέχρι να βρεθεί αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο, ώστε να προκύψει αλλαγή ιδιοκτησίας.

Και αυτό διότι, όπως είπε, κουράστηκε να είναι μόνος και… αβοήθητος. Ξεκαθάρισε ακόμα πως στόχος του δεν είναι άλλος απ’ το να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καταστεί αυτοδύναμος οικονομικά και να ανήκει στον κόσμο του, στα πρότυπα λειτουργίας της Μπαρτσελόνα και άλλων ομάδων που έχουν προχωρήσει ήδη σε αυτόν τον άκρως επιτυχημένο τρόπο λειτουργίας.

Ο Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρος και σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το… ναυάγιο του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας και το πώς οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση ο Παναθηναϊκός: «Αν θυμάμαι καλά, τότε μαζεύτηκαν περίπου 180 εκατ. ευρώ. Για αυτά πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Νικόλα Πατέρα, που τα κατασπατάλησε. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να πληρώνουμε την κακοδιαχείριση του κ. Πατέρα».


Σχολιάστε εδώ