Κοιμητήριο Σχιστού: Ιστορία μου, αμαρτία μου…

Κοιμητήριο Σχιστού: Ιστορία μου, αμαρτία μου…

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο Σχιστού, υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας έκαναν αιφνιδιαστική αυτοψία στον χώρο και υγειονομικό έλεγχο.

Τα πορίσματα των ελέγχων (αρ. πρωτ. 285692/13-6-2019) αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πρόβλημα. Και στα δημοσιεύματα, όμως, υπάρχουν κραυγαλέες υπερβολές, αφού δεν ανευρέθηκαν πουθενά σε δημόσιους χώρους, ούτε σε σωρούς υπολειμμάτων τάφων και αδρανών υλικών, οστά ή υπολείμματα νεκρών που δεν είχαν λιώσει κ.λπ.

Διαπιστώθηκε όμως ότι σε όλους τους ταφικούς τομείς του κοιμητηρίου και κατά μήκος της περιφερειακής οδού υπάρχουν εναποθέσεις αδρανών υλικών (τεμάχια τσιμέντου και μαρμάρων, χώματα, γλάστρες, κομμένα χόρτα κ.λπ.) από εκταφές και σπάσιμο μνημείων.

Επίσης έγινε αυτοψία και υγειονομικός έλεγχος σε αποθηκευτικούς χώρους που φυλάσσονται οστά, όπου διαπιστώθηκε πλημμελής καθαριότητα και δυσοσμία.

Απαράδεκτη ήταν η κατάσταση στον χώρο πλύσεως των οστών, όπου διαπιστώθηκαν βλάβες στην υλικοτεχνική υποδομή (φωτιστικά, κρουνοί ύδρευσης, συστήματα αερισμού κ.λπ.). Το πόρισμα στάλθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και στον πρόεδρο του ΔΣ του Νεκροταφείου.

Το ζητούμενο είναι ποιος θα πάρει τα μέτρα που απαιτού­νται, αφού το Κοιμητήριο του Σχιστού είναι μια «αμαρτωλή ιστορία» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, η οποία όσο περνούν τα χρόνια περιπλέκεται όλο και περισσότερο.

Φωτό: aftodioikisi.gr


Σχολιάστε εδώ