Αν συναντούσα τον εαυτό μου, θα του έλεγα…

Αν συναντούσα τον εαυτό μου, θα του έλεγα…

«Νομίζω ότι η φυγή από την Αγγλία καθόρισε και το ποιος είμαι από ένα σημείο κι έπειτα. Όπως και η κοινωνική προέλευσή μου, βέβαια. Με τον Ντέιβιντ και τον Νιλ μεγαλώσαμε σε εργατικές οικογένειες στο Νότιγχαμ, στο κέντρο της Αγγλίας. Μεγαλώσαμε με την έγνοια να κατανοήσουμε τον έξω κόσμο.

Όταν έφτασα στο Λονδίνο στην ηλικία των 25 ετών ήταν για μένα το μεγαλύτερο πράγμα που είχα καταφέρει στη ζωή μου – ακόμα και σήμερα αισθάνομαι ότι ήταν ‘‘βαρύτερο’’ από τον ερχομό στη Γαλλία. Μπορεί να είναι μιάμιση ώρα με το τρένο, αλλά, πιστέψτε με, πρόκειται για μεγάλο ταξίδι».

«Στη Γαλλία αισθάνομαι ένα είδος ανακούφισης που δεν το βρίσκεις στην Αγγλία. Εκεί ακόμη και οι άνθρωποι ανοιχτών οριζόντων παλεύουν μέσα τους να νιώσουν Ευρωπαίοι».

«Εάν είχα τη δυνατότητα να συναντήσω τον εαυτό μου στην ηλικία των 15, θα του έλεγα να πάει στο κολέγιο για να μάθει καμιά επιστήμη και να αφήσει για λίγο τα όνειρα της μουσικής».

Υπογραφή: Στιούαρτ Στέιπλς, ιδρυτικό μέλος του αγγλικού συγκροτήματος Tindersticks, που θα εμφανισθεί στο Ηρώδειο στις 13 Ιουλίου


Σχολιάστε εδώ