Συγχαρητήρια…

Συγχαρητήρια…

Δέχθηκε προτάσεις από κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μετά την επιτυχία του στις ευρωεκλογές, για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Αυτό μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ. Και γνωστοποιεί ότι τα όργανα του κόμματος θα λάβουν τις αποφάσεις τους και θα καθορίσουν την πολιτική του κόμματος «λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα και τις προσδοκίες της ηγεσίας του DEB, των μελών μας και μεγάλων τμημάτων της κοινότητάς μας και πάντα στην κατεύθυνση των αιτημάτων και συμφερόντων της ‘‘τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης’’…».

Μαθαίνουμε ότι συνεχίζονται οι απειλές και το κλίμα εκφοβισμού εναντίον των διορισμένων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, καθώς οι ψευδομουφτήδες και το τουρκικό προξενείο επιχειρούν να υπονομεύσουν μια σημαντική και τολμηρή πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για τον διορισμό και τη μισθοδοσία με καθεστώς δημοσίων υπαλλήλων των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, ώστε να μην εξαρτώ­νται από διάφορα ξένα κέντρα.

Έπεσε στα χέρια μας, έστω και καθυστερημένα, ένα κήρυγμα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, που… κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Συγκεκριμένα λέει: «Πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά μας, που είναι η εγγύηση του μέλλο­ντός μας, και πρέπει να τα αναθρέψουμε με τρόπο κατάλληλο, βασιζόμενοι στην εθνική και θρησκευτική κληρονομιά».

Επιπλέον, εξαπολύει κατηγορίες κατά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «συνεχίζει τις προσπάθειες αφομοίωσης» και επιχειρεί «να εξαφανίσει τη θρησκεία μας, το Ισλάμ, και την εθνική μας ταυτότητα, που είναι ο τουρκισμός μας…».

Και στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε να εμπλέξει και τους 240 ιεροδιδασκάλους, μειώνοντάς τους και καλώντας τα μέλη της μειονότητας «να μη ρεζιλεύουν την κοινότητά τους παραδίνοντας τα τεμένη σ’ αυτούς που τρώνε παράνομα λεφτά, λέγοντας ότι είναι διορισμένοι ιμάμηδες του κράτους…».

Αυτό το κήρυγμα μίσους και η στοχοποίηση δημοσίων λειτουργών μπορεί να αφήνουν αδιάφορους όσους θέλουν να χαϊδεύουν το προξενείο. Όμως γιατί σιωπούν οι ευαίσθητες, κατά τα άλλα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι εισαγγελείς;

Υπάρχει λόγος που διατηρείται το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη; Τελικά, διαδραματίζει κάποιον ρόλο πια ή απλώς αποτελεί το άλλοθι για τη συνέχιση της έ­ντονης διπλωματικής δραστηριότητας του τουρκικού προξενείου;

Το τζαμί στην Αθήνα έγινε με καθυστέρηση, στήθηκε προβληματικά και πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο δεν επέλεξαν έναν εγνωσμένης αξίας θεολόγο προκειμένου να αναλάβει ιμάμης στο τζαμί και να ανοίξουν το πολιτιστικό κέντρο έτσι σε αξιόλογους θεολόγους, με σπουδές στο Κοράνι στην Αίγυπτο, ώστε με το κύρος τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης αυτής.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ