Ν. Δένδιας: Η κυρία Γεννηματά πολλές φορές απέναντι μας θυμίζει παλιό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οδηγείται σε οξύτητα

Ν. Δένδιας: Η κυρία Γεννηματά πολλές φορές απέναντι μας θυμίζει παλιό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οδηγείται σε οξύτητα

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτοδυναμίας:

· O Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στην ελληνική κοινωνία: “Θα κάνετε μια επιλογή. Η επιλογή είναι ποιος θέλετε να σας κυβερνήσει, αλλά ας μη θεωρήσετε ότι αν δεν μου δώσετε μια πλήρη εντολή μπορώ μέσα από τις παραμέτρους που θα θέσετε, να αρχίσω να διαπραγματεύομαι δεξιά και αριστερά να λύσω το πρόβλημα”. Νομίζω ότι αυτό είναι μια καθαρή εξήγηση.

· Δεν ξέρω αν η κυρία Γεννηματά θα μας έδινε ψήφο ανοχής ή αν θα την δεχόμασταν κιόλας, γιατί ξέρετε υπάρχουν δύο πλευρές στο επιχείρημα. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους; Τι θα ζητούσε να αλλάξουμε; Γιατί η κυρία Γεννηματά πολλές φορές απέναντι μας θυμίζει παλιό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οδηγείται σε οξύτητα. Κατανοητή για την επιβίωση του χώρου, αλλά μιλάει για «δεξιά», για «παλινορθώσεις», για πράγματα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, αλλά δείχνουν ότι ένα κομμάτι του δικού τους πολιτικού χώρου έχει ένα «τείχος» απέναντι μας.

Για το ασφαλιστικό

· Είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Όχι στον νόμο Κατρούγκαλου, ναι σε συμμετοχή και άλλων πυλώνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα παρατηρηθεί χρηματοδοτικό κενό και ότι αυτό θα χτυπήσει τους τωρινούς συνταξιούχους. Από άλλα κόμματα θα δεχόμουν μια κριτική, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που έκλεισε το τραπεζικό σύστημα. Ένα τέτοιο κόμμα ξαφνικά “να φοράει τον μανδύα της δημοσιονομικής υπευθυνότητας” και να μας κάνει κριτική, θα μου επιτρέψετε να πω και από τα δεξιά μας; Η αρμόδια κυβέρνηση που θα επιλέξει ο λαός, έχει την ευθύνη της συνταξιοδότησης, σε όλες τις παραμέτρους του συστήματος. Θα την έχουμε και εμείς, θα εκτελέσουμε τις υποχρεώσεις μας.

· Ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός δεν πρέπει να είναι και δεν είναι αδιάφορος απέναντι στην κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών. Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι όπως κάθε άλλη επιχείρηση, διαχειρίζονται χρήματα, αποταμιεύσεις άλλων ανθρώπων έναντι μελλοντικού κινδύνου. Άρα ο έλεγχος θα είναι αυστηρός και θα υπάρχει πολύ σοβαρή αντίληψη της διατήρησης των οικονομικών εγγυήσεων κάθε τέτοιας εταιρίας.

Για την οικονομία

· Αυτή η κυβέρνηση τις παροχές που έκανε όχι απλά δεν τις υπολόγισε, το χειρότερο είναι ότι τις έκανε “άγαρμπα” με τροπολογίες. Νομίζω έχουν καταλάβει όλοι ότι έγινε με σκοπό ψηφοθηρικό.

· Η αγορά είναι ψυχολογία. Η Νέα Δημοκρατία μέσω των ελαφρύνσεων έχει μεν ως πρώτο στόχο την ανακούφιση των φορολογούμενων, αλλά έχει και ως δεύτερο στόχο την ψυχολογία της αγοράς. Νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει αμέσως.

· Πιστεύουμε ότι μετά από ένα μακρό διάστημα που δεν υπήρχε ανάπτυξη, και μετά από ένα μικρό διάστημα αναιμικής ανάπτυξης, μπορούμε μέσα από το δικό μας πρόγραμμα να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Άλλωστε θεωρούμε ότι είναι αναγκαίος όρος εθνικής επιβίωσης. Με αυτόν τον τρόπο (με την αύξηση του κατώτατου μισθού) πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να φτάσουμε στα 730 ευρώ. Αυτή είναι η λογική μας. Από εκεί και πέρα αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικά ευεργετική επίδραση. Πρώτον θα αυξήσει την ενεργό ζήτηση, που σημαίνει ότι θα δώσει επιπλέον “push” στην αγορά.

· Όλο αυτό είναι μια χαριτωμένη λογιστική αλχημεία που δίνει την δυνατότητα στους κυβερνητικούς να λένε δυο πράγματα αλλά στην πραγματικότητα πρωτογενώς τον στόχο δεν τον μειώνει. Το αν το 3,5 % (των πλεονασμάτων) είναι ολόκληρο ή είναι 2,5 % και 1 “στην μπάντα” , αυτό δεν κάνει και καμία μεγάλη διαφορά. Με τους Ευρωπαίους θέλουμε μια ευθεία εξήγηση. Μπορούμε να πάμε στο 2 % από το 3,5 %; Πρέπει η Ελλάδα να μπει σε μια κανονικότητα, και κανονικότητα σημαίνει μείωση του 3,5 % σε 2% τώρα, και από εκεί και πέρα κάποια στιγμή και το 2 % να θεωρηθεί υπερβολικό.


Σχολιάστε εδώ