Γιατί έκοψε τους 5 πρώην υπουργούς ο Μητσοτάκης

Γιατί έκοψε τους 5 πρώην υπουργούς ο Μητσοτάκης

Γκρίνιες καταγράφονται στο ευρύτερο καραμανλικό στρατόπεδο λόγω του ότι στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί την περίοδο 2004 – 2009 έμειναν εκτός ψηφοδελτίων. Αποφάσεις για τις οποίες –λένε οι πληροφορίες– είχε ενημερωθεί ως έναν βαθμό ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να εκφράσει συγκεκριμένες αντιρρήσεις.

Αρχής γενομένης από τον Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος είχε αρχικά πάρει το «πράσινο φως» από την Πειραιώς ώστε να κατέλθει υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Είχε μάλιστα ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία. Πριν από μερικές ημέρες ειδοποιήθηκε ότι τελικά δεν θα είναι στη λίστα λόγω… συνωστισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επικοινωνία που είχαν ο Κυρ. Μητσοτάκης του επισήμανε ότι την επομένη των εκλογών θα αξιοποιηθεί σε κρατική θέση. Ο κ. Παπαθανασίου δεν συμφώνησε με αυτήν την προοπτική, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τον αποκλεισμό του.

Εκτός λίστας στην περιφέρεια Ξάνθης έμεινε ο πρώην υπουργός Αλ. Κοντός, αν και μέχρι το τέλος Μαΐου θεωρείτο σίγουρη η συμμετοχή του. Στις 13 Ιουνίου και λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς έστειλε επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη με την οποία του ανακοίνωνε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους… προσωπικούς λόγους είναι και η παρουσία του, προερχόμενου από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή Δ. Σαλτούρου στο ψηφοδέλτιο. Για τον τελευταίο οι απόψεις στην Ξάνθη είναι αντικρουόμενες, ακούγονται και θετικές και αρνητικές κρίσεις.

Τρίτος στη σειρά των… κομμένων ο εκ Θεσπρωτίας ορμώμενος Αντ. Μπέζας, με υπουργική θητεία την περίοδο 2004 – 2009. Επιθυμούσε διακαώς να είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά δεν… Απέφυγε πάντως –στις δημόσιες τοποθετήσεις του τουλάχιστον– να εκφράσει δυσφορία ή πικρία. «Συνεχίζω να είμαι στη διάθεση της παράταξης, χωρίς να επιδιώκω θέσεις και αξιώματα», ανέφερε σε δήλωσή του.

Στους… Καραμανλικούς περιλαμβάνουν ορισμένοι και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση (επαφή) τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια. Ήθελε, και το είχε πει δημόσια, να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, αλλά στην Πειραιώς σε καμιά φάση δεν αντιμετώπισαν σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι σχέσεις του άλλωστε με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι μηδενικές, ενώ τα αιτήματά του για κατ’ ιδίαν συνάντηση δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Πειραιώς.

Το… παρελθόν, οι κακές σχέσεις με την ηγεσία και ο… άνεμος ανανέωσης κράτησαν εκτός ψηφοδελτίου στην ίδια περιφέρεια και τον Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος ήταν τελευταία φορά υποψήφιος στις εκλογές του 2009. Ο έτερος που είδε το όνομά του να λείπει από τις λίστες ήταν ο πρώην υπουργός Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, με αρμόδιους κομματικούς παράγοντες να μιλούν για την ανάγκη ανανέωσης και για τριβές που είχε προκαλέσει ο τελευταίος στην περιοχή.

Φωτό: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ