Θ. Ρουσόπουλος: Όσο και να μη θέλει ο κ. Τσίπρας η στρατηγική μας θα παραμείνει σταθερή

Θ. Ρουσόπουλος: Όσο και να μη θέλει ο κ. Τσίπρας η στρατηγική μας θα παραμείνει σταθερή

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Θοδωρής Ρουσόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο. 

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: 

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Σαμαρά που κατονόμασε ως Ρασπούτιν τον κ. Παπαγγελόπουλο

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτός από τον πολιτική κριτική που μπορεί να κάνει κανένας ορισμένες φορές θα πρέπει να βάλει και το συναίσθημα στην πολιτική και επιτρέψτε μου να έχω πολύ ειδική θέση. Επειδή έζησα στο πετσί μου πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να στηθεί μια σκευωρία, να σε οδηγήσει στην απαξίωση στη δημόσια εικόνα σου, εσένα και το κόμμα σου, η οποία απαξίωση έγινε μια απόπειρα τον τελευταίο χρόνο να περάσει και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ με πρώτο τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμένο, τον κ. Γεωργιάδη και πολλά άλλα στελέχη. Αυτή την απαξίωση την οποία εγώ ένοιωσα από την πρώτη στιγμή που βγήκε η υπόθεση Novartis είχα πει ότι δεν θα ήθελα να τη νοιώσει κανένας γιατί η ουσία της πολιτικής δεν είναι στο φαίνεστε, δεν είναι στην επικοινωνιακή τακτική που μπορεί να ακολουθήσει ο αντίπαλός σου για να σε υπονομεύσει, να απαξιώσει την εικόνα σου και να οδηγήσει την κοινή γνώμη σε λάθος δρόμους. Η ουσία της πολιτικής πρέπει να είναι αν πραγματικά συνέβη κάτι και αυτό, δεν ερευνάτε με τους τρόπους που προσπάθησε η σημερινή και απερχόμενη κυβέρνηση. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτό ως κόμμα. Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τον κ. Σαμαρά, καταλαβαίνω όλα τα στελέχη της ΝΔ που κατηγορήθηκαν αλλά και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα οποία κατηγορήθηκαν αδίκως, όσο και αν τελείωσε πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση και φάνηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν μια σκευωρία κατασκευασμένη δεν παύει αυτό τον τελευταίο ένα χρόνο οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με άθλιες και ανυπόστατες συκοφαντίες –κατηγορίες να επλήγησαν και στο κύρος τους και στη δημόσια εικόνα τους

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ερευνηθούν από την επόμενη Βουλή τυχόν ευθύνες στελεχών της παρούσας κυβέρνησης 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κανονικότητα δεν είναι να ξεχνάμε, η κανονικότητα είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε εκείνους που προσπάθησαν να υπονομεύσουν το πολίτευμα γιατί υπονομεύοντας έναν πρώην πρωθυπουργό ή στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή και μικρότερων κομμάτων ουσιαστικά υπονομεύουν τη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματος και στους δύο τομείς που είναι ανεξάρτητοι και μεταξύ τους αλλά και στη συνείδηση της κοινής γνώμης θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά. Μιλάω και για την εκτελεστική εξουσία αλλά και για τη δικαστική εξουσία. 

Αν δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες και εναντίον στελεχών της κυβέρνησης αλλά και εξαιτίας δράσεων, παραλείψεων ή κλεισίματος ματιού προς μια πολιτική κατεύθυνση, όπως φαίνεται ότι συνέβη, από στελέχη της Δικαιοσύνης η γνώμη μου είναι ότι ναι, πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια. 

Για τις σχέσεις με την Τουρκία 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρέπει να φοβόμαστε, εκείνο το οποίο συμβαίνει ακόμα και με την όποια ισορροπία δυνάμεων υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, εκείνο το οποίο πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας είναι ότι εμείς είμαστε σε μια χώρα αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της.  Ο κ.Ερντογάν στις κρίσιμες, κατά τη δική του άποψη,  περιόδους προσπαθεί να εξάγει τα προβλήματά του δημιουργώντας ένα κλίμα στο εσωτερικό για να πετύχει στόχους που όπως φαίνεται από χθες έχει αρχίσει να μην επιτυγχάνει.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ.Ερντογάν και η Τουρκία στο παρελθόν και με άλλους ηγέτες της επειδή είναι μια χώρα που είναι φυλακισμένη στη γεωγραφία και στο διεθνές δίκαιο προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνικές εντάσεις έτσι ώστε να μας καθίσει ως χώρα σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε πράγματα που έχουν ήδη λυθεί από το παρελθόν από διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει και η Τουρκία, για να πάρει ότι περισσότερο μπορεί. Η  ψυχραιμία την οποία επέδειξαν στο παρελθόν στη δεκαετία του ’70  σε πολύ κρισιμότερες φάσεις ο  Κ. Καραμανλής τότε αλλά και στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης όταν  δημιούργησε συνθήκες φιλίας με την άλλη χώρα είναι αυτή που πρέπει να γίνει οδηγός μας και σήμερα.  Αυτού του είδους τις συμπεριφορές τις αντιμετωπίζαμε πάντοτε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. 

Για το debate  των πολιτικών αρχηγών 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλάξει εντελώς άποψη από την άποψη που υποστήριζε έως πρόσφατα… Είναι μια συζήτηση που κάνει η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο γιατί γνωρίζουν, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, ότι απέρχονται και απέρχονται παταγωδώς. Εμείς παραμένουμε στη στρατηγική μας σταθεροί και δεν πρόκειται να αλλάξει η δική μας στρατηγική επειδή ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι τα πράγματα τον βολεύουν με τον Α ή Β τρόπο.  

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: …Δεν πιστεύει κανείς ότι γυρίζει το παιχνίδι, είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πολύ δύσκολα το πιστεύει, προσπαθεί με τεχνητές κρίσεις και μια από αυτές είναι το Debate, να δημιουργήσει ένα κλίμα υπέρ του εαυτού του και εναντίον του προέδρου της ΝΔ.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ουσιώδες  σε αυτές τις εκλογές είναι να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα. Για αυτό θα πρέπει οι πολίτες να μην κάνουν διακοπές στις 7 του μηνός,  να συμμετέχουν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών διότι η αυτοδυναμία της επόμενης μέρας δίνει πολλές δυνατότητες να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των Ελλήνων, να αλλάξει τελείως η οικονομική πολιτική και να υπάρχουν ελπίδες για τους νέους που έχουν φύγει και να επιστρέψουν στη χώρα. Αυτά δεν κρίνονται σε ένα Debate  κρίνονται στην ουσία της πολιτικής.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται κυρίως στην επόμενη μέρα αλλά και στο σήμερα γιατί δεν έχει κριθεί κανένα αποτέλεσμα. Η φράση του ότι η «κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει στις 7 του μηνός» τα λεει όλα. Ως προς την αλαζονεία ο λαός έχει «συνηθίσει» σε μια αλαζονεία η οποία τα τελευταία 5 χρόνια επέδραμε στη χώρα με το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Εμείς σε καμία περίπτωση ως η επόμενη κυβέρνηση, τα στελέχη του κόμματος δεν πρέπει να δείξουμε κανενός είδους αλαζονική τάση γιατί πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που αποφασίζει. 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιούνκερ για την κυβέρνηση Καραμανλή 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ο κ. Γιούνκερ έκανε αυτή την αναφορά, εκείνο όμως που μπορώ να θυμίσω είναι ότι ο κ. Γιούνκερ το 2010 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών του κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει για πρωθυπουργό που είχε απαξιώσει τη χώρα και τους πολίτες, είχε βγει ευθαρσώς και είχε πει ότι αυτό το είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Γιούνκερ δεν πιστεύω ότι υπηρετεί κάποιου είδους συμφέροντα, είναι ένας ευρωπαίος πολιτικός με πολύ μεγάλη εμπειρία εκείνο για το οποίο έχουμε μιλήσει ως ΝΔ είναι ότι πολλές φορές όταν δρας σίγουρα θα κάνεις και λάθη. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι όλα έγιναν τέλεια όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαξιωθεί εκείνη η περίοδος.


Σχολιάστε εδώ