Ο Βαρουφάκης ήταν  ο πρώτος που συνθηκολόγησε με την «τρόικα»!

Ο Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος που συνθηκολόγησε με την «τρόικα»!

– Λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σε αποκαλύψεις για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης (παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος μετά το 0,56% που πήρε στις ευρωεκλογές) σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε ως υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν ο πρώτος που… παραδόθηκε στην «τρόικα»! Θυμίζουμε ότι ο Παν. Λαφαζάνης ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε συνέντευξή του είπε αυτά που μέχρι σήμερα δεν είχαν βγει στο φως, με τον Βαρουφάκη να το παίζει… αντιστασιακός απέναντι στην «τρόικα», κατηγορώντας τον ότι «ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα», κάτι που λέει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, είπε:
«Λίγοι, δυστυχώς, γνωρίζουν σε αυτήν τη χώρα ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος, πριν ακόμα και τον Τσίπρα, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συνθηκολογήσει με την ‘‘τρόικα’’» επειδή υπέγραψε στα τέλη Φλεβάρη του 2015 «και ερήμην των πάντων την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του 2ου Μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα σκληρότατα προαπαιτούμενα της 5ης αξιολόγησης, και βεβαίως έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην απαράδεκτη επιστολή προς τον Βίζερ του Eurogroup».


Σχολιάστε εδώ