Αλ. Τσίπρας: Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας

Αλ. Τσίπρας: Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας

– Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες για την μείωση φόρων και για επιστροφή στην ανάπτυξη

Η ΝΔ μας παρέδωσε άδεια δημόσια ταμεία με 430 εκατ. παθητικό. Σήμερα έχουμε πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία. Με ποιον θα αισθάνεται ασφαλής ο επιχειρηματίας με τον ατζαμή που μας οδήγησε στην κρίση ή με αυτόν που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία; 

Τον Αύγουστο του 2018 γυρίσαμε σελίδα και αφήσαμε πίσω μας οριστικά τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους», στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών προσπάθησε να “αποδομήσει” την αντίληψη του ότι η Νέα Δημοκτρατία είναι γενικώς “υπέρ της επιχειρηματικότητας”

«Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς «υπέρ της επιχειρηματικότητας». Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους & αντικειμένου της επιχείρησής τους, είναι το ίδιο. Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη» είπε.


Η ΝΔ μιλάει με γενικόλογα για μειώσεις φόρων και αποκαλύπτει πως οι φορολογικές της εξαγγελίες θα εφαρμοσθούν από το 2021.


«Το πλέον αποδοτικό & βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία περνά μέσα από την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διότι μπορούν να αναπτύξουν δυναμική & εξωστρέφεια, να είναι ανταγωνιστικές δίχως να “στραγγαλίζουν” άλλες επιχειρήσεις» και συνέχισε:

«-Εμείς καταργήσαμε την διάταξη που έστελνε τους επιχειρηματίες στα κρατητήρια για χρέη στο δημόσιο μέχρι 100 χιλ. ευρώ. Το 2015 υπήρχαν σε εκκρεμότητα 23 χιλ. καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στον ΟΑΕΕ & το εξοργιστικό είναι ότι παρά τα κατασταλτικά μέτρα τα χρέη διπλασιάζονταν.

Εμείς θεσπίσαμε πρόσφατα την προστασία της πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά και για επιχειρηματίες. Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα και εντάσσονται σε αυτήν ηλεκτρονικά πάνω από 175 χιλιάδες δικαιούχοι

Επίσης, προχωρήσαμε στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Με 14 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπαίνουν μπροστά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με το νόμο των μικροπιστώσεων έως 20 χιλ. ευρώ για τις μικρότερες επιχειρήσεις».


 Δεν κάναμε θαύματα αλλά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», τόνισε.


«Μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι η ανάπτυξη εκείνη δεν μοιράστηκε δίκαια, αλλά καρπώθηκαν όλο τον πλούτο λίγοι, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα πίσω τους για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ήρθαν μετά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε ο τελευταίος Έλληνας πολίτες να έρθει σε αυτή την επιλογή με βάση την λογική, όχι το θυμικό, ούτε τον φόβο», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον εξωδικαστικό μηχανισμό και την διαγραφή κύριας οφειλής -περίπου στο 70%- και προσαυξήσεων:

«Εμείς προχωρήσαμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για χρέη ως 300 χιλ. ευρώ. Με διαγραφή κύριας οφειλής -περίπου στο 70%- και προσαυξήσεων, με αποτέλεσμα 9 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληρώνουν σήμερα μικρότερες εισφορές, ειδικά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις».

 


Σχολιάστε εδώ